Moederdag werd ook op de Oude Markt gevierd. Leuven kan terugblikken op een geslaagd weekend met veel herwonnen vreugde dankzij de heropening van de terrassen in de horeca.
Volledig scherm
Moederdag werd ook op de Oude Markt gevierd. Leuven kan terugblikken op een geslaagd weekend met veel herwonnen vreugde dankzij de heropening van de terrassen in de horeca. © Vertommen

Leuven heeft genoten maar de Leuvenaars deden het met mate(n): “We mogen fier zijn op dit goed gevoel”

LeuvenHet weekend van de heropening van de horecaterrassen is achter de rug en in Leuven is dat op enkele werkpunten na goed verlopen. De uitdaging leek zondag wat groter door het aangekondigde goede weer maar uiteindelijk was de sfeer iets gemoedelijker in vergelijking met zaterdag. “Er zat wel degelijk een verschil tussen zaterdag en zondag”, zegt Kevin Vanderauwera van Ho.Re.Ca Leuven.

1 reactie

 • Carla Van Geel

  1 maand geleden
  Dus het kan wel om met gezond verstand de versoepelingen te waarderen, samen met de vaccinaties de enige manier om het virus buiten spel te zetten.
 1. Mijlpaal voor Nachtwandeling in afwachting van nieuwe nachtclub: “10.000 luisterbeurten voor hommage aan het Leuvense nachtleven”
  PREMIUM
  Leuven

  Mijlpaal voor Nachtwande­ling in afwachting van nieuwe nachtclub: “10.000 luister­beur­ten voor hommage aan het Leuvense nachtleven”

  Sinds de lancering van Nachtwandeling hebben al meer dan 10.000 mensen geluisterd naar de podcasts over het Leuvense nachtleven. De twee wandelroutes brengen onder meer legendarische zaken zoals Belgisch Kongo, Manhattan en Club Silo weer tot leven. “De verhalen zijn zo herkenbaar voor iedereen”, zegt mede-initiatiefnemer Alexander Pessers (22). En nu is het enkel nog wachten op witte rook voor een nieuwe nachtclub in Leuven...
 2. Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Even uitpuffen na een bloedhete week? Deze nieuwe toppers kan je dit weekend streamen

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste vijf kijktips voor het weekend. Aangezien de Rode Duivels pas maandag opnieuw aan de bak moeten op het EK voetbal vulden wij onze Kijkgids voor u aan met Streamz Original ‘Glad ijs’, een kersverse parel uit de stal van Pixar en ‘Physical’, een nieuwe komedie-dramaserie in een eighties-sausje. Dit is onze streaming top vijf!
 3. VIDEO Dubbel feest voor Chris Durinckx (53) uit Leuven: “Aan de dood ontsnapt en terrassen weer open. Dat vraagt om een kleine kroegentocht”
  PREMIUM
  Leuven

  VIDEO Dubbel feest voor Chris Durinckx (53) uit Leuven: “Aan de dood ontsnapt en terrassen weer open. Dat vraagt om een kleine kroegen­tocht”

  Voor de voormalige cafébaas Chris ‘Krikke’ Durinckx uit Kessel-Lo zou 2021 het jaar van de ommezwaai worden, maar daar besliste het lot anders over. Na een lange carrière in de horeca was hij net begonnen aan zijn nieuwe uitdaging, toen een desastreuze val hem in het ziekenhuis deed belanden. “Ik ben blij dat ik er nog ben, het had veel erger kunnen aflopen”, vertelt Chris vandaag met een frisse Stella Artois in de hand.