Meerdaalwoud is slechts één onderdeel van een blauwgroen netwerk dat over de gemeentegrenzen gaat in de nabije toekomst.
Volledig scherm
PREMIUM
Meerdaalwoud is slechts één onderdeel van een blauwgroen netwerk dat over de gemeentegrenzen gaat in de nabije toekomst. © Vertommen

Leuven gaat samen met buurgemeenten bossen verbinden dankzij project WALDEN en dat is ook goed nieuws voor mountainbikers...

LeuvenSamen met drie buurgemeenten gaat de stad Leuven bossen en akkers met elkaar verbinden, meer concreet tussen het Meerdaalwoud en het Zoniënwoud. Een goed voorbeeld is het tracé van fietssnelweg F29 tussen Tervuren en Leuven. Die wordt gekoppeld aan de bosverbindingen langs onder meer het Bertembos, langs het Eikenbos over de Voer, langs Toverbergbos en zo richting Egenhovenbos en de Dijlevallei. Het project kreeg de naam WALDEN, schepen van Ruimtelijk Beleid Carl Devlies (CD&V) doet het uit de doeken.

1 reactie

 • Mieke Peeters

  2 maanden geleden
  Dat gaat daar genieten worden van een rustige (natuur)wandeling met al die fietsers.
 1. Stad Leuven stelt paal en perk aan onrechtmatig jachtrecht: “Het is afgelopen met jagen op Scheutsite en Vijvers van Bellefroid”
  PREMIUM
  Leuven

  Stad Leuven stelt paal en perk aan onrechtma­tig jachtrecht: “Het is afgelopen met jagen op Scheutsite en Vijvers van Bellefroid”

  Het Leuvense stadsbestuur heeft alle gronden van de stad en het OCMW als jachtgebied geschrapt. Hierdoor is jagen op het openbaar domein in Leuven voortaan verboden. “Op die manier leveren we een wezenlijke bijdrage aan het dierenwelzijn. Het gaat in totaal om zo’n 120 hectare waarop nog onrechtmatig een jachtrecht rustte maar dat is voortaan dus verleden tijd”, stelt schepen van Dierenwelzijn Thomas Van Oppens (Groen).