Dorien Meulenijzer is naast voorzitter van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn ook voorzitter van de Leuvense gemeenteraad.
Volledig scherm
Dorien Meulenijzer is naast voorzitter van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn ook voorzitter van de Leuvense gemeenteraad. © Vertommen

Leuven gaat ouders met beperkt inkomen beter ondersteunen: “Bij kwetsbare gezinnen zien we dikwijls onderbescherming”

LeuvenDe stad Leuven geeft een eenmalige geboorte- en adoptietoelage aan gezinnen met een beperkt inkomen. Ook ouders die een kind met een beperking opvoeden, kunnen jaarlijks een toelage ontvangen om de kosten te helpen dragen. “Mensen kennen hun rechten onvoldoende of raken er niet wijs uit. Er is nu een unieke tool om die onderbescherming te voorkomen”, zegt Dorien Meulenijzer, voorzitter van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn.

1 reactie

 • Piet Mastur

  4 maanden geleden
  Dan wel voor de echte kwestbaren aub en niet voor degene die het vertikken van een job te zoeken.
 1. Legendarisch café Carlisse staat over te nemen: “Tijd om nog meer van het leven te genieten”
  Leuven

  Legenda­risch café Carlisse staat over te nemen: “Tijd om nog meer van het leven te genieten”

  De Carlisse…Vroeger stond de horecazaak op het Ladeuzeplein bekend als ‘het apennootjescafé, tegenwoordig is het eerder de zaak bij uitstek waar je het langst kan genieten van de zon met een originele gin-tonic voor je neus. Of van de woordspelingen van uitbater Nathan Schellens (56), al komt er een einde aan dat verhaal want Nathan en dochter Marie (27) zijn op zoek naar een overnemer. “Het WK wielrennen was een absoluut hoogtepunt in de voorbije veertien jaar”, klinkt het.