89 nationaliteiten volgde elkaar op op de fiets.
Volledig scherm
89 nationaliteiten volgde elkaar op op de fiets. © Vertommen

Leuven fietst zich ‘Guinness Word Record’

LEUVENMet 89 nationaliteiten op de fiets heeft Leuven een Guinness Word Record beet. Het record van fietsestafette stond tot gisteren nog op naam van HSBC Bank Middle East Limited (UAE) in Dubai en dateerde van januari 2019. Toen kropen 68 nationaliteiten op de fiets.  “Hiermee zetten we Leuven echt op de kaart als diversiteitsstad”, zegt Lalynn Wadera, een fiere schepen van Diversiteit.

  1. Opening ‘Zorgcentrum na Seksueel Geweld’ in Leuven uitgesteld naar 2022: “En dit terwijl de pandemie de situatie voor veel slachtoffers moeilijker heeft gemaakt”
    PREMIUM
    Leuven

    Opening ‘Zorgcen­trum na Seksueel Geweld’ in Leuven uitgesteld naar 2022: “En dit terwijl de pandemie de situatie voor veel slachtof­fers moeilijker heeft gemaakt”

    Het ‘Zorgcentrum na Seksueel Geweld’ in Leuven zal pas in juni 2022 openen en niet dit najaar zoals eerder aangekondigd. Dat blijkt uit het antwoord van staatssecretaris voor Gelijke Kansen Sarah Schlitz (Ecolo) op een vraag van Leuvens kamerlid Els Van Hoof (CD&V). Volgens de staatssecretaris is het uitstel te wijten aan “een vertraging op het vlak van infrastructuur, mede door COVID-19”.