Erik Meulemans van Mertens Schoenen rijdt meerdere keren per dag naar het postkantoor om pakjes te verzenden naar klanten uit binnen- en buitenland.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Meulemans van Mertens Schoenen rijdt meerdere keren per dag naar het postkantoor om pakjes te verzenden naar klanten uit binnen- en buitenland. © Vertommen

Leuven.Dropt moet oplossing bieden aan toevloed van pakjes: “Vooral interessant voor handelaars die pas beginnen met online verkoop”

LeuvenIn Leuven ging deze week proefproject ‘Leuven.Dropt’ van start. Daarmee ontzorgen stad Leuven en bpost de lokale handelaars bij het verzenden van bestellingen. Meer concreet krijgen ze toegang tot een afleverpunt voor pakjes in de Brusselsestraat. Goed initiatief maar toch is er nog ruimte voor verbetering. “Technisch kan er nog vooruitgang worden geboekt”, zegt Erik Meulemans van Mertens Schoenen.

0 reacties

 1. Leuvense postbode Benjamin (32) stelt klanten gerust: “Onze Bpost-familie begint dagelijks met de mindset: alle pakjes moeten weg”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense postbode Benjamin (32) stelt klanten gerust: “Onze Bpost-familie begint dagelijks met de mindset: alle pakjes moeten weg”

  Gesloten winkels, de komst van Sinterklaas, Black Friday én Kerstmis: nog nooit eerder had Bpost het zo druk in ons land. Een deel van de klanten zal z'n bestelling niet meteen thuisgeleverd krijgen, maar zelf moeten afhalen. Maar wie niet in staat is om zijn of haar levering op te halen, kan na vijf dagen alsnog rekenen op een thuislevering. De postbodes roepen gezamenlijk op tot respect voor hun job, want ook zij hebben er maar twee. “We doen er alles aan om de klanten gelukkig te maken. Iedereen werkt hier keihard”, zegt de Leuvense postbode Benjamin Houtput.
 2. Leegstand in grootste winkelstraten loopt op maar brengt een McDonalds in de Bond beterschap? “Positief in strijd tegen leegstand maar wel opletten met erfgoed”
  PREMIUM
  Leuven
  2

  Leegstand in grootste winkelstra­ten loopt op maar brengt een McDonalds in de Bond beterschap? “Positief in strijd tegen leegstand maar wel opletten met erfgoed”

  McDonalds zit al in de Kortestraat en heeft een vergunning op zak voor een tweede restaurant op de Bondgenotenlaan in het voormalige pand van The North Face Store. “Het lost de leegstand niet op maar een fastfoodrestaurant brengt wel passage met zich mee”, zegt schepen van Handel Johan Geleyns (CD&V). Het blijft maar de vraag of de komst van McDonalds op de ooit zo prestigieuze ‘Statiestraat’ een cadeau is voor de toekomst van de winkelstraat.
 1. David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning
  Play

  David krijgt de schrik van zijn leven: zes leeuwen liggen op het terras van zijn vaders woning

 2. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"