Een voorbeeld van een Velodroom in Brussel. Als het aan het Leuvense stadsbestuur ligt, komt er binnenkort ook eentje in de Brusselsestraat.
Volledig scherm
Een voorbeeld van een Velodroom in Brussel. Als het aan het Leuvense stadsbestuur ligt, komt er binnenkort ook eentje in de Brusselsestraat. © Eric Danhier

Leuven droomt van Velodroom: “Mijn vader leerde ons ‘circustrucjes’ die we samen met de buurtkinderen inoefenden”

LeuvenEr beweegt iets in de Brusselsestraat want het Sint-Pietersziekenhuis is bijna voorgoed verdwenen. In de plaats komt vanaf 2024 een podiumkunstengebouw, maar in tussentijd wil de stad de Leuvenaar trakteren op een tijdelijk project. “Helemaal in de geest van het WK Wielrennen dromen we van een velodroom”, zegt schepen Carl Devlies (CD&V).

0 reacties

 1. Deur open voor nieuwe torens aan Arenberg? “Effect van hoogbouw op belangrijke erfgoedkundige zichtassen wordt wel bewaakt”
  PREMIUM
  Leuven

  Deur open voor nieuwe torens aan Arenberg? “Effect van hoogbouw op belangrij­ke erfgoedkun­di­ge zichtassen wordt wel bewaakt”

  Stad en KU Leuven passen de plannen voor Campus en Wetenschapspark Arenberg aan. Bedoeling is om meer kruisbestuiving te hebben tussen bedrijven en wetenschapsinstellingen. Rode draad in het verhaal is de ecologische benadering die ervoor moet zorgen dat Campus en Wetenschapspark Arenberg echt een deel van de stad wordt in de toekomst. “Liefst één derde wordt nu voorbehouden voor groene zone en daardoor kan er op andere plekken hoger gebouwd”, zegt schepen Devlies.
 1. Leuvense studie brengt reactie in longen van ernstig zieke Covid-19-patiënten in beeld: “We begrijpen nu beter wat er misloopt bij kritiek zieke patiënten”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense studie brengt reactie in longen van ernstig zieke Co­vid-19-patiënten in beeld: “We begrijpen nu beter wat er misloopt bij kritiek zieke patiënten”

  Onderzoekers van UZ Leuven, de KU Leuven en het VIB onderzochten de afweerreactie bij Covid-19-patiënten die in het ziekenhuis werden opgenomen vanwege een longontsteking. Uit gedetailleerde analyses van het longvocht ontdekten ze nieuwe factoren die een rol spelen in de overdreven immuunreactie tegen het virus bij ernstig zieke patiënten.
 1. Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips Missie Callcenter

  Wat als de vonk uit de relatie is? Dina Tersago geeft tips

 2. Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"
  Play

  Britse vader: "Als je mogelijk afscheid moet nemen van je partner én je baby, dan stort je wereld in"