Uitbaters Gie Raeymaekers en Bjorn Verreckt achter hun tapkraan.
Volledig scherm
Uitbaters Gie Raeymaekers en Bjorn Verreckt achter hun tapkraan. © Vertommen

Leuven Central: een nieuw volkscafé

LEUVENLeuven verwelkomt met open armen een nieuw volkscafé: Leuven Central aan het Margarethaplein. Uitbaters Gie Raeymaekers en Bjorn Verreckt hebben de restanten van failliete brasserie Houblon Louvain omgetoverd tot een gezellige warme zaak met een volks karakter.

 1. Was het nu quarantaine, noodrem, of toch afkoelingsperiode? Gemeentelijke Basisschool Keerbergen gaat dan maar over tot gedeeltelijke sluiting: “We voelen ons als kanonnenvlees”

  Was het nu quarantai­ne, noodrem, of toch afkoelings­pe­ri­o­de? Gemeente­lij­ke Basis­school Keerbergen gaat dan maar over tot gedeelte­lij­ke sluiting: “We voelen ons als kanonnen­vlees”

  Het coronavirus woedt ongenadig verder in de onderwijssector. Ook de gemeentelijke basisschool Lozenhoek in Keerbergen kondigde gisteren aan naar een gedeeltelijke sluiting voor het derde, vierde en zesde leerjaar over te gaan. Directeur Steven Gorteman (41) licht de beslissing toe.
 2. Masterplannen toekomstvisie Heverlee afgewerkt
  Heverlee

  Masterplan­nen toekomstvi­sie Heverlee afgewerkt

  Grootse veranderingen op komst in het centrum van Heverlee. Het bestuur liet, in samenwerking met architectenbureau WIT, een ontwerp voor het centrum van de deelgemeente optekenen. Het resultaat moet een dynamische woonkern zijn, met plaats voor ontmoeting, kwalitatief groen publiek domein, veiligere stap- en trapverbindingen en een betere verbinding tussen de omgeving rond het deelgemeentehuis boven en de Kardinaal Mercierlaan beneden.