De kleinsten konden zich uitleven op een grote stroberg in het midden van het Ladeuzeplein.
Volledig scherm
De kleinsten konden zich uitleven op een grote stroberg in het midden van het Ladeuzeplein. © JSL

Leuven Boert brengt lokale producten tot bij de Leuvenaars: “Interesse in korteketenproducten is enorm toegenomen”

LeuvenZaterdag vond op het Ladeuzeplein in Leuven de vierde editie van Leuven Boert plaats. Leuven Boert is een toon- en verkoopmarkt voor alles wat met stadslandbouw en lokale productie te maken heeft. Naast een uitgebreid aanbod van lokale producenten waren er ook heel wat interessante en fijne activiteiten rond stadslandbouw voor groot en klein.

 1. N-VA Leuven wil extra signalisatie aan Sint-Antoniusberg om wielertoeristen de juiste weg te wijzen
  Leuven

  N-VA Leuven wil extra signalisa­tie aan Sint-Antonius­berg om wielertoe­ris­ten de juiste weg te wijzen

  De voorbije maanden hebben veel wielertoeristen die het officiële WK parcours in Leuven volgden zich mispakt aan de Sint-Antoniusberg. Een beloning van 174 euro kunnen sportievelingen die de berg beklimmen in de wacht slepen. De gpx van Toerisme Vlaams-Brabant en verschillende wielerapps hebben hun route aangepast zodat De Ramberg wordt aangeduid, maar N-VA Leuven wil nog extra signalisatie aan de Sint-Antoniusberg.
 2. Flatbewoners even geëvacueerd door vergeten pan op vuur
  LEUVEN

  Flatbewo­ners even geëvacu­eerd door vergeten pan op vuur

  In een appartement op het Glasblazerijplein is zaterdagavond omstreeks 22.30 uur brand uitgebroken. Oorzaak was een pan die op het vuur was blijven staan, terwijl de bewoner in slaap was gevallen. Het verbrande eten veroorzaakte een dikke rookwolk en het brandalarm trad in werking. De bewoner slaagde erin erger te voorkomen en ademde daarbij wat rook in. De toegesnelde brandweer voerde nog een controle uit en verluchtte de flat. Daarna mochten alle bewoners weer naar binnen. De bewoner die rook had geïnhaleerd, werd voor verzorging overgebracht naar het ziekenhuis.