Jasper Stuyven krijg net na het behalen van de vierde plaats een welverdiende kus van zijn vriendin.
Volledig scherm
PREMIUM
Jasper Stuyven krijg net na het behalen van de vierde plaats een welverdiende kus van zijn vriendin. © Vertommen

Leuven blikt terug op fantastisch WK wielrennen met een vierde plaats voor Jasper ‘Jappe’ Stuyven: “Geen medaille maar wel de eerste Belg”

LeuvenDonderdag zette het internationale wielerpeloton voet aan wal in Leuven. Vier dagen en vijf nieuwe wereldkampioenen later kan de stad terugblikken op een fantastisch WK. “Genieten van de eerste tot de laatste minuut. Alle voorbereidingen hebben geloond want het was echt één groot volksfeest”, zegt een fiere burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). Volgens de politie waren er zondag liefst 300.000 bezoekers in de stad. Kippenvel!

1 reactie

 • MICHEL NOBELS

  3 weken geleden
  Misschien tijd dat sportjournalisten eens wat meer realiteitszin aan de dag gaan leggen, Ik heb hier de afgelopen twee weken niets anders gelezen dan hoe goed Van Aert en de zijnen wel gingen zijn en met niet minder dan een wereldtitel tevreden waren. Dat was ook al zo bij de Olympische Spelen. Hoog tijd dus voor enige bezinning.
 1. Wat aten en dronken de Leuvenaars in 1803? Nieuwste aanwinst van Stadsarchief geeft het antwoord
  PREMIUM
  Leuven

  Wat aten en dronken de Leuvenaars in 1803? Nieuwste aanwinst van Stadsar­chief geeft het antwoord

  Op 16 oktober is het Open Archiefdag en op die dag kan je kennismaken met de nieuwste aanwinst van het Stadsarchief. Meer concreet gaat het om een bijzonder keukenschriftje uit 1803. Na enkele omzwervingen kwam het waardevolle boekje terecht bij Leuvenaar Sebastiaan Cloet, die het doorspeelde aan de stad Leuven. “Het schriftje leert ons bijvoorbeeld dat men met Leuven kermis in Tildonk een amandeltaart ging halen voor ‘63 stuivers met de sjees’”, klinkt het.