Schepen Bieke Verlinden voor WZC Remy in Leuven.
Volledig scherm
Schepen Bieke Verlinden voor WZC Remy in Leuven. © vertommen

Leuven blijft inwoners helpen nu tweede golf van start is gegaan: “Leuven Helpt wordt permanent platform voor hulp”

Tijdens de eerste coronagolf toonde Leuven zich zorgzaam en solidair. Het initiatief Leuven Helpt was een groot succes en ook nu tijdens de tweede golf kunnen mensen terecht bij Leuven Helpt. “Het platform wordt permanent gemaakt. Zo wil de stad dat inwoners op een eenvoudige manier vragen kunnen stellen en wil ze tegelijkertijd het vrijwillige engagement van de Leuvenaars warm houden”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a).

0 reacties

 1. Leuven heeft nu ook eigen LGBTQIA+-studentenvereniging: “Aanwinst voor onze hogeschool en een thuis voor iedereen”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuven heeft nu ook eigen LG­BTQIA+-studenten­ver­e­ni­ging: “Aanwinst voor onze hogeschool en een thuis voor iedereen”

  In aanloop naar de ‘Internationale Dag tegen Homo- en Transfobie’ op 17 mei erkent hogeschool UCLL ‘Spectrum’ als officiële studentenvereniging. Leuven krijgt daarmee haar eerste LGBTQIA+-studentenvereniging. “Iedereen is er welkom, ongeacht geslacht, seksuele voorkeur, afkomst, opleiding”, vertelt co-voorzitter van Spectrum Gertjan Lens. “Deze officiële erkenning is geweldig”, klinkt het ook bij de Leuvense Mister Gay Belgium 2020, Joren Houtevels.
 2. Weekendavond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streamingland

  Weekend­avond voor de buis? Dit zijn de beste nieuwe films en series in streaming­land

  Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste nieuwe films en series voor het weekend. Wat staat er deze week op onze menu? Een iconische hereniging van wereldberoemde superhelden op Streamz, een psychologische thriller met tweevoudig Golden Globe-winnares Amy Adams op Netflix en het onvertelde verhaal van de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog op Prime Video. Laat dat regenweer maar komen, wij kruipen alvast voor ons scherm.
 1. Vier maanden cel voor zestiger die buurvrouw bij de haren grijpt terwijl hij ronkende kettingzaag vasthoudt
  PREMIUM
  TREMELO

  Vier maanden cel voor zestiger die buurvrouw bij de haren grijpt terwijl hij ronkende ketting­zaag vasthoudt

  Het kookpunt van een jarenlang aanslepende burenruzie kost een zestiger uit Tremelo vier maanden effectieve celstraf. De rechter bekeek de videobeelden van de burenruzie in het strafdossier en stelde zich “ernstige vragen” bij het gedrag van de buurman die een ronkende kettingzaag ter hand hield tijdens het handgemeen. “Hij stelde zich zeer bedreigend en denigrerend op.”
 2. Valerie Barthelemy opent met 16de plaats in Wereldbeker Japan: “Ik liep mijn snelste 10 km ooit”
  triatlon

  Valerie Barthelemy opent met 16de plaats in Wereldbe­ker Japan: “Ik liep mijn snelste 10 km ooit”

  Afgelopen zaterdag begonnen ATRIAC-atleten Jelle Geens en Valerie Barthelemy aan de volgende stap in hun voorbereiding op de Olympische Spelen van Tokio met de World Triathlon Championship Series (WTCS) van Yokohama in Japan. Geens pakte na een spannende strijd een knappe tweede plaats, terwijl de Leuvense Barthelemy vrede moest nemen met een zestiende stek tussen nagenoeg alle internationale toppers. Een plek waar de Belgisch-Amerikaanse triatlete, die deel uitmaakt van de Belgian Hammers, best vrede mee kon nemen. “In het lopen heb ik zeker nog groeimarge”, weet ze.
 1. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek

 2. Zo zien de vakantiehuisjes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique
  Play
  Camping Coppens

  Zo zien de vakantie­huis­jes van Camping Coppens eruit voor én na de make-over van Staf en Monique