Vorig jaar was er nog een rattenplaag in de buurt van de Molenbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar was er nog een rattenplaag in de buurt van de Molenbeek. © Vertommen

Leuven bindt de strijd aan met rattenplagen: “Samengeteld gaan we 6.000 riooldeksels twee keer per jaar controleren”

LeuvenHet Leuvense stadsbestuur gaat er alles aan doen om de rattenpopulatie onder controle te houden. Concrete cijfers over het aantal ratten zijn er niet maar zoals elke stad leven er ratten en die kunnen behoorlijk wat schade aanrichten. “We gaan een gespecialiseerde firma aanstellen die tweemaal per jaar een grote rattenbestrijdingscampagne zal uitvoeren”, aldus schepen van Openbare Werken Dirk Vansina (CD&V).

2 reacties

 • Sandra Speybrouck

  2 maanden geleden
  Wat met onze hond als we gaan wandelen en ze krijgen van dat gif binnen, en al de loslopende poezen.
 • Cindy Stevens

  2 maanden geleden
  Controleer ook maar eens aan de wateren in Leuven en deelgemeenten! Niet enkel de riooldeksels voorzien van vergif maar ook aan de beken en rivieren. Daar wemelt het soms ook van ratten, ze nemen de oprit zelfs om te passeren want de brugjes over de beek is niet altijd nog toegankelijk. Misschien daar ook eens iets aan doen, uitbaggeren en vrijmaken bruggen van de beek aan de Wijgmaalsesteenweg te Wilsele.
 1. Van Vlad’s Vintage tot Bravo Barber: bij deze 6 barbershops in Leuven en het Hageland verwen je jezelf na No Shave November
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Vlad’s Vintage tot Bravo Barber: bij deze 6 barber­shops in Leuven en het Hageland verwen je jezelf na No Shave November

  Heel wat mannen lieten afgelopen maand hun baard of snor staan tijdens No Shave November. Nu de maand eindelijk om is, is een bezoekje aan de barbier vast welgekomen. Onze redactie ging dan ook op zoek naar zes barbershops in Leuven en het Hageland. Van Vegas tot Goodfellaz: hier breng je je kapsel, baard en snor weer helemaal op orde.