De Diestsestraat in Leuven in tijden van corona. Feit is alvast dat de soldenperiode geen hoogvlieger is en het geleden verlies dus niet goed kan maken.
Volledig scherm
PREMIUM
De Diestsestraat in Leuven in tijden van corona. Feit is alvast dat de soldenperiode geen hoogvlieger is en het geleden verlies dus niet goed kan maken. © Vertommen

Leuven analyseert Graydon-cijfers na bijna één jaar corona: “39% van de horeca lijdt zwaar onder deze crisis”

LeuvenHet coronavirus heeft het voorbije jaar een grote impact gehad op de Leuvense economie en handel. Blijft de vraag: hoe erg is het precies? “Om steunmaatregelen op maat te bepalen, kocht de stad in maart 2020 toegang tot een economische datacollectie van Graydon. Na bijna één jaar coronacrisis maken we nu de balans op”, zegt schepen Wadera (sp.a), die niet wil vergeten dat er achter de rode cijfers ook mensen en droevige verhalen zitten.

0 reacties

 1. Toeristische overnachtingen op dieptepunt in Vlaams-Brabant: “We verhuren kamers aan halve prijs”
  PREMIUM
  Leuven

  Toeristi­sche overnach­tin­gen op dieptepunt in Vlaams-Bra­bant: “We verhuren kamers aan halve prijs”

  Door de coronapandemie hebben de zogenaamde logies opmerkelijk minder overnachtingen genoteerd in 2020. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van Toerisme Vlaanderen. In Vlaams-Brabant daalde het aantal toeristen met 65,4% en het aantal overnachtingen met 60,2%. “Het is inderdaad niet goed geweest. We verhuren kamers aan de helft van de prijs”, zegt Piet Konijn van het Leuvense hotel Mille Colonnes.
 2. “Spaghetti zal je altijd kunnen krijgen, maar Bavet wordt meer dan dat”: nieuwe CEO Mike Thumas ziet het groots, in binnen én buitenland
  PREMIUM
  Bever

  “Spaghetti zal je altijd kunnen krijgen, maar Bavet wordt meer dan dat”: nieuwe CEO Mike Thumas ziet het groots, in binnen én buitenland

  ‘Het lekkerste spaghettirestaurant in jouw buurt’, zo omschrijft Bavet zichzelf op haar website. In nauwelijks zeven jaar tijd groeide de keten uit tot een ware hotspot voor spaghettiliefhebbers in het hele land. Na die zeven magische jaren geeft oprichter Peter Van Praet (34) de scepter van zijn spaghetti-imperium door aan Mike Thumas (50) uit Bever. Wij spraken met de nieuwe CEO, over Belgische bolognesesaus, dessertjes, en zijn toekomstplannen binnen en buiten ons land.
 1. Koelkast met energielabel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfactuur
  vtwonen

  Koelkast met energiela­bel E inruilen voor één met label A? Zoveel bespaar je jaarlijks op je stroomfac­tuur

  Het energielabel op de koelkast laat zien hoeveel energie het apparaat verbruikt. Handig om te weten als je een nieuwe koelkast wilt aanschaffen. Voor het milieu en je portemonnee is het slim om te kiezen voor een koelkast die zo weinig mogelijk energie verbruikt. Daarom legt vtwonen.be je uit hoe je het energielabel op de koelkast leest, wat het betekent en hoe je energie bespaart.