De Diestsestraat in Leuven in tijden van corona. Feit is alvast dat de soldenperiode geen hoogvlieger is en het geleden verlies dus niet goed kan maken.
Volledig scherm
PREMIUM
De Diestsestraat in Leuven in tijden van corona. Feit is alvast dat de soldenperiode geen hoogvlieger is en het geleden verlies dus niet goed kan maken. © Vertommen

Leuven analyseert Graydon-cijfers na bijna één jaar corona: “39% van de horeca lijdt zwaar onder deze crisis”

LeuvenHet coronavirus heeft het voorbije jaar een grote impact gehad op de Leuvense economie en handel. Blijft de vraag: hoe erg is het precies? “Om steunmaatregelen op maat te bepalen, kocht de stad in maart 2020 toegang tot een economische datacollectie van Graydon. Na bijna één jaar coronacrisis maken we nu de balans op”, zegt schepen Wadera (sp.a), die niet wil vergeten dat er achter de rode cijfers ook mensen en droevige verhalen zitten.

0 reacties

 1. Meer dan 700 vrijwilligers zorgen voor vlotte vaccinatie in de Brabanthal: “Leuven is ontzettend warme en solidaire stad”
  Leuven

  Meer dan 700 vrijwilli­gers zorgen voor vlotte vaccinatie in de Brabanthal: “Leuven is ontzettend warme en solidaire stad”

  Al vijf maanden is de Brabanthal het epicentrum van de vaccinatiecampagne. Ondertussen zijn er 100.000 prikken gezet. Daarmee is 90% van de volwassen Leuvenaars minstens deels gevaccineerd. “Dat zou onmogelijk geweest zijn zonder de onafgelaten inzet van meer dan 700 mensen die zich al meer dan 16.000 uur hebben ingezet om de vaccinatie van hun stadsgenoten vlekkeloos te laten verlopen. Zij bewijzen nog maar eens dat Leuven een ontzettend warme en solidaire stad is”, zegt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit).
 2. Toeristische overnachtingen op dieptepunt in Vlaams-Brabant: “We verhuren kamers aan halve prijs”
  PREMIUM
  Leuven

  Toeristi­sche overnach­tin­gen op dieptepunt in Vlaams-Bra­bant: “We verhuren kamers aan halve prijs”

  Door de coronapandemie hebben de zogenaamde logies opmerkelijk minder overnachtingen genoteerd in 2020. Dat blijkt uit de voorlopige cijfers van Toerisme Vlaanderen. In Vlaams-Brabant daalde het aantal toeristen met 65,4% en het aantal overnachtingen met 60,2%. “Het is inderdaad niet goed geweest. We verhuren kamers aan de helft van de prijs”, zegt Piet Konijn van het Leuvense hotel Mille Colonnes.