Een 3D-voorstelling van het Leuvense evenementenplein.
Volledig scherm
PREMIUM
Een 3D-voorstelling van het Leuvense evenementenplein. © Stad Leuven

Leuven Air geeft de zomer kleur: “Drie concerten per week met capaciteit voor 1.800 toeschouwers”

LeuvenDe stad Leuven lanceert in juli en augustus met ‘Leuven Air’ een coronaveilig alternatief voor Het Groot Verlof. “De Leuvenaars zullen ook deze zomer opnieuw kunnen genieten van een ruim aanbod aan optredens en wel op een bijzondere locatie buiten het stadscentrum. We beginnen eraan op 9 juli en eindigen doen we met Zwangere Guy op 14 augustus”, zegt schepen Denise Vandevoort (Vooruit).

0 reacties

 1. Vrachtwagens zonder chauffeur vanop afstand besturen? Telenet test 5G-netwerk uit in Leuven en dat biedt veel mogelijkheden
  PREMIUM
  Leuven

  Vrachtwa­gens zonder chauffeur vanop afstand besturen? Telenet test 5G-net­werk uit in Leuven en dat biedt veel mogelijkhe­den

  Telenet test samen met de stad Leuven, KU Leuven en imec de mogelijkheden van 5G uit. De telecomoperator installeerde zeventien 5G-zendmasten in Leuven. Onder meer de politie test de technologie al actief uit om sluikstorters te betrappen. “De beelden komen haarscherp onze controlekamer binnen”, aldus woordvoerder Marc Vranckx. Blijft de vraag: wat heeft het 5G-netwerk te bieden voor u?
 2. Metamorfose voor pleintje aan Paep Thoon: “Heikel punt voor fietsers is aangepakt”
  Leuven
  1

  Metamorfo­se voor pleintje aan Paep Thoon: “Heikel punt voor fietsers is aangepakt”

  Standbeeld Paep Thoon in de Brusselsestraat kan weer op beide oren slapen want de werkzaamheden op het pleintje zijn klaar. Het Leuvense stadsbestuur vergroende het pleintje en werkte in één beweging ook een moeilijk punt voor fietsers weg. “De vorige inrichting was al vele jaren een doorn in het oog van fietsers. We kregen daar terecht heel wat klachten over”, zegt schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen).