De leraar werd volledig vrijgesproken.
Volledig scherm
De leraar werd volledig vrijgesproken. © Vertommen

Leraar (36) vrijgesproken voor aanranding van zeven meisjes in basisschool in Leuven

Leerkracht S.K. (36) uit Oud-Heverlee is vrijgesproken voor de aanranding met geweld of bedreiging van zeven minderjarige meisjes in Vrije Basisschool Heilig Hart in Heverlee. Het dossier had het over aanrakingen zowel boven als onder de kledij. Volgens de rechter is er twijfel of de aanrakingen een seksueel motief hadden.

60 reacties

 • Jan Delafontaine

  2 jaar geleden
  Het gerecht (of zouden we beter onrecht noemen) reageert zich liever af op "tafelschuimers" en echte delinquenten laten ze direct vrij. Onvoorstelbaar!
 • Benny de Groot

  2 jaar geleden
  Het was maar wat gekriebel van een 36 jarige leerkracht bij meisjes van en om de 9 jaar. Waar hij verder geen band met heeft buiten hun leerkracht te zijn. Daar is toch niets grensoverschrijdend aan? Hij gaat dan nog vrijwillig in behandeling voor een probleem dat hij helemaal niet heeft. Hmm, nuja, zoals in meer gevallen lijkt de officiele uitleg weer helemaal geen steek te houden..
 • Luc Desmet

  2 jaar geleden
  @Lieve Vandamme, uw reactie houdt geen steek. Het gaat over meisjes van 9 jaar. Die man wist toch wel degelijk dat dit ongepast is. Zoiets kan énorm bedreigend overkomen voor kinderen. Ik herinner me zelf ook zo dingen in de grijze zone, je voelt dat er iets niet klopt, en geloof me, dat blijft héél lang plakken.
 • bernard vermeulen

  2 jaar geleden
  Verplichte camera in alle school gebouwen, of zouden andere dingen ook aan het licht komen; heb veel leraren gehad die naschoolse hobby's uitvoerden in de klas terwijl de leerlingen zelfstudie of proef moesten doen. Vb hun eigen 'lines' voor toneel werden ingestudeerd terwijm ze eigenlijk les moesten geven. En wie durft er, iets van zeggen uit vrees voor tegenkantingen en slechte cijfers . Moedig van de meisjes en hun ouders.
 • Fons Casteels

  2 jaar geleden
  We gaan toch niemand naar de gevangenis sturen, énkel op basis van verklaringen van negenjarige meisjes? Want kinderen van die leeftijd kan men, mits suggestieve vraagstelling, eender wat laten verklaren.
 1. IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs
  Play

  IJsbeer voelt zich in haar nopjes in bad vol... ijs

 2. Kenny V. werd ten onrechte beschuldigd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”
  Play

  Kenny V. werd ten onrechte beschul­digd van pedofilie: "Mijn vriendin vertrok meteen met onze baby”