Sint-Lambertusplein in Heverlee
Volledig scherm
Sint-Lambertusplein in Heverlee © Vertommen

Leeszomer boordevol activiteiten op het Sint-Lambertusplein Heverlee

LeuvenOmdat de bib Leuven Heverlee van 26 juli tot midden september sluit voor renovatie, opent op woensdag 28 juli een pop-upbib op het Sint-Lambertusplein in Heverlee. Lezers en buurtbewoners kunnen tot half september hun reservaties afhalen bij Bib op het Plein. Naast deze tijdelijke afhaalbib komt er ook een leesterras en een uiteenlopend zomerprogramma vol leuke activiteiten.

 1. Een ongeval door de laaghangende zon: wie is aansprakelijk bij een kop-staartbotsing?
  Independer

  Een ongeval door de laaghangen­de zon: wie is aansprake­lijk bij een kop-staartbot­sing?

  Het is je ongetwijfeld al opgevallen tijdens het autorijden: de zon hangt tegenwoordig een pak lager dan tijdens de zomerperiode. Dat vermindert bij momenten serieus de zichtbaarheid van de weg. Koppel dit aan het drukke spitsverkeer en het risico op een kop-staartbotsing in de file is nu een stuk hoger. Ben jij betrokken bij zo'n ongeval? Dan is het soms lastig te bepalen wie er aansprakelijk is voor de schade. Independer.be zet daarom 4 mogelijke kop-staartbotsingen op een rij.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.