De studenten VTI kookten elke dag 130 maaltijden voor Poverello.
Volledig scherm
De studenten VTI kookten elke dag 130 maaltijden voor Poverello. © Vertommen

Leerlingen VTI Leuven koken voor Poverello: “Mooi alternatief voor gemiste stage in horeca”

LeuvenDe leerlingen van de hotelafdeling van VTI Leuven hebben de voorbije weken een wereld van verschil gemaakt voor Poverello. Met de overschotten van Leuvense horecazaken stelden ze meer dan tien dagen lang een driegangenmenu samen. “Op enkele uren tijd kookten ze dag na dag maaltijden voor zo’n 130 personen”, zegt leerkracht Inge Vanautgaerden.

0 reacties

 1. Leuvense horeca kookt nog een laatste keer bij Poverello: “Het was –helaas- een groot succes”
  Leuven

  Leuvense horeca kookt nog een laatste keer bij Poverello: “Het was –helaas- een groot succes”

  Een groep Leuvense horecamensen ging zaterdag voor de laatste keer koken bij Poverello. Daarmee komt er een einde aan het initiatief van Michael ‘Chelle’ Van Rillaer van café Sport en Jan Vandeplas van Bardot dat vorm kreeg tijdens de tweede lockdown. “Het werd helaas een succes. We zeggen helaas omdat dit succes duidelijk maakt dat er door de coronacrisis enkel hulpbehoevenden zijn bijgekomen”, klinkt het.
 2. Met voornaam Kat was 29-jarige uit Kessel-Lo voorbestemd als huisdierenfotografe: “Mijn katten hebben 132.000 volgers op Instagram”
  PREMIUM
  Leuven

  Met voornaam Kat was 29-jarige uit Kessel-Lo voorbe­stemd als huisdieren­fo­to­gra­fe: “Mijn katten hebben 132.000 volgers op Instagram”

  Hoewel de 29-jarige Kat De Laet uit Kessel-Lo ondanks een nominatie zopas naast de European Photographer Award greep, is er van teleurstelling geen sprake. Integendeel, haar vierde plaats is net een aanmoediging om haar passie voor huisdierenfotografie nog meer te beleven en te delen met de trouwe aanhang van haar ondertussen beroemde katten Bri, Dory en Polleke. “Ik geef het toe: ik flirt met de titel ‘crazy cat lady’”, aldus Kat.
 1. Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"
  Play
  Later Als Ik Groot Ben

  Hoe de jonge Kürt Rogiers een trauma opliep als misdienaar: "Hij weende meer dan de mensen die naar de begrafenis kwamen"

 2. Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?
  Play

  Altijd al gedroomd van schommel die effectief overkop gaat?