Leerlingen Sancta Maria maken feestmanden voor kansarme gezinnen in Leuven
Volledig scherm
Leerlingen Sancta Maria maken feestmanden voor kansarme gezinnen in Leuven © Michiel Crijns

Leerlingen Sancta Maria maken feestmanden voor kansarme gezinnen

LeuvenDe eerstejaars van het Sancta Maria in Leuven hebben een inzamelactie voor droge voeding op poten gezet. Met de verzamelde voedingswaren stelden de jonge initiatiefnemers feestmanden samen voor gezinnen in kansarmoede.

 1. Oppositiepartij Vooruit kritisch voor Ruimtelijk Ordeningsplan Veltem: “Nood aan betaalbare woningen en een visie op mobiliteit.”
  Herent

  Oppositie­par­tij Vooruit kritisch voor Ruimtelijk Ordenings­plan Veltem: “Nood aan betaalbare woningen en een visie op mobiliteit.”

  Op de gemeenteraad van 5 juli staat het Ruimtelijk Ordeningsplan voor Veltem hoog op de agenda. Dat plan bepaalt immers het toekomstbeeld van de landelijke deelgemeente. Oppositiepartij Vooruit Herent is alvast gezond kritisch. “We zijn positief over het behoud van het landelijk karakter van Veltem, maar toch zeer kritisch op vlak van mobiliteitsvisie, behoud van betaalbare woningen en de nood aan groene en publieke ruimte.”
 2. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.