DE TWIJG Verkeersveiligheidproject Bobbi breidt uit met virtual reality
Volledig scherm
DE TWIJG Verkeersveiligheidproject Bobbi breidt uit met virtual reality © Vertommen

Leerlingen leren veilig fietsen in VR

LeuvenEerder deze week nog losten KU Leuvenstudenten moorden op in VR. Het mag duidelijk zijn dat de technologie veel in zijn mars heeft. De toepassing VRkeer leert leerlingen uit het basisonderwijs op een veilige manier omgaan met de gevaren van het verkeer. “Dit is de toekomst van onderwijs: digitale toepassingen om te oefenen en de uitleg van de leerkracht te illustreren,” zegt schepen van onderwijs Lalynn Wadera (Vooruit).

0 reacties

 1. Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecrisis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecri­sis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”

  Een doodgewone feestperiode: we verlangen er allemaal naar nadat het coronavirus twee jaar stokken in de wielen stak. Bij Marc en Dirk Pinte van de Leuvense Kerstmarkt is dat niet anders. Ze staan te springen om een van de grootste kerstmarkten van ons land te heropenen. “Met 120 standen en een Oekraïens kerstdorp in de aanbieding kunnen de bezoekers genieten van een authentieke kerstsfeer in hartje Leuven.” Wat kost een jenever? Kan je nog snel een kerstboom op de kop tikken? En welke originele cadeautjes worden er dit jaar aangeboden? Ontdek het hier met ons.
 2. Terug van weggeweest: Bondgenieten pakt groots uit tijdens Leuven by Night
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Terug van weggeweest: Bondgenie­ten pakt groots uit tijdens Leuven by Night

  Op vrijdag 25 november opent Leuven by Night de eindejaarsperiode in Leuven en na enkele jaren afwezigheid wordt succesconcept Bondgenieten nieuw leven in geblazen. “Dit jaar rollen de handelaars van de Bondgenotenlaan de rode lopers weer uit”, zegt handelscoach Tine Vandeweerd van Liefst Leuven. “De etalages fonkelen, de feestverlichtig wordt aangestoken en de winkelstraten worden gevuld met muziek.”