Illustratie.
Volledig scherm
Illustratie. © Vertommen

Laptop en rugzak gestolen in appartement

 1. Johan Van Schaeren blikt terug op 20 jaar Cinema ZED: “Louis Theroux was zo populair dat we bodyguards moesten inzetten”
  PREMIUM
  Leuven

  Johan Van Schaeren blikt terug op 20 jaar Cinema ZED: “Louis Theroux was zo populair dat we bodyguards moesten inzetten”

  Toen Johan Van Schaeren (49) als prille twintiger met een aantal gelijkgestemde cinemafielen vzw Fonk uit de Leuvense klei stampte, durfde hij niet dromen van drie bioscoopzalen. Ondertussen heeft Cinema ZED –onderdeel van vzw Fonk- twintig jaar op de teller en passeerden meerdere grote namen de revue, waaronder Michaël R. Roskam en Louis Theroux. “Toen Louis de tweede keer op bezoek kwam, kregen we dreigementen van Scientology”, aldus Johan Van Schaeren.
 2. Leuven in top 20 van beste Europese bestemmingen: “Een stad waar alles mogelijk lijkt”
  Leuven
  2

  Leuven in top 20 van beste Europese bestemmin­gen: “Een stad waar alles mogelijk lijkt”

  Vergeet Barcelona of Berlijn en zelfs Parijs, want geen enkele van die populaire toeristische steden komt voor in de top 20 van European Best Destinations (EBD). En laat Leuven er nu wel in voorkomen, tot groot plezier van burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). “We werden als enige Belgische bestemming geselecteerd vanwege ons rijk historisch erfgoed, maar ook omdat Leuven zich inzet voor duurzame ontwikkeling”, klinkt het trots.
 3. Olympia Wijgmaal ziet flankspeler Ato Ampiah Morgan uitvallen met armbreuk: “Ik had er nochtans heel veel zin in”
  voetbal tweede nationale B

  Olympia Wijgmaal ziet flankspe­ler Ato Ampiah Morgan uitvallen met armbreuk: “Ik had er nochtans heel veel zin in”

  Net wanneer de ziekenboeg opnieuw wat begon leeg te lopen, kregen ze bij tweedenationaler Olympia Wijgmaal opnieuw een tegenslag te verwerken. De troepen van trainer De Pauw bogen zondag in de oefenmatch tegen Huldenberg wel netjes een 0-1-achterstand om in een mooie 5-1-zege, de ploeg zag wel aanvallende troef Morgan uitvallen met een armbreuk.
 4. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.