Schepen van Cultuur Denise Vandevoort is blij dat het stadsbestuur veel kunstenaars kon ondersteunen tijdens de coronaperiode.
Volledig scherm
Schepen van Cultuur Denise Vandevoort is blij dat het stadsbestuur veel kunstenaars kon ondersteunen tijdens de coronaperiode. © Vertommen

Laatste deadline voor projectenfonds cultuur

LeuvenIn 2020 lanceerde het Leuvense stadsbestuur het projectenfonds om cultuur- en kunstenorganisaties en individuele kunstenaars te ondersteunen. De laatste deadline voor een aanvraag loopt af op 31 mei.

0 reacties

 1. Eerste proefboring voor warmtenet Marie Thumassite: “Pionier in Vlaanderen.”
  Leuven

  Eerste proefbo­ring voor warmtenet Marie Thumassite: “Pionier in Vlaanderen.”

  Marie Thumas, de historische conservenfabriek met uitzicht op de Vaart, daverde even op haar grondvesten. Stad Leuven en projectontwikkelaar Revive hebben de ambitie de site om te bouwen tot een volwaardig stadsdeel met ruimte voor winkelen, werken en wonen, dat bovenal duurzaam moet zijn. Met dat doel voor ogen deden Kelvin Solutions en ECoOB vandaag de eerste proefboring van wat een volwaardig warmtenet moet worden dat op termijn kan uitgebreid worden naar de rest van de stad: een primeur in Vlaanderen. “Dit is de toekomst: als Poetin het weer eens in zijn hoofd krijgt hoeft Marie Thumas de gevolgen niet te dragen.”
 1. Schepen Denise Vandevoort (Vooruit) stopt eind 2022 als schepen in Leuven: “Tijdens mijn ziekte kwamen de dingen des levens bovendrijven…Het is tijd voor mezelf, mijn familie en de vrienden”
  PREMIUM
  Leuven

  Schepen Denise Vandevoort (Vooruit) stopt eind 2022 als schepen in Leuven: “Tijdens mijn ziekte kwamen de dingen des levens bovendrijven…Het is tijd voor mezelf, mijn familie en de vrienden”

  De Leuvense politica Denise Vandevoort (Vooruit) neemt eind dit jaar afscheid van de politiek. Daarmee komt er een einde aan een politiek engagement dat begon in het midden van de jaren tachtig, waaronder negentien jaar als schepen. “Mijn ziekte liet me beseffen dat er meer is in het leven dan enkel werken, hoe waardevol dat werk ook is”, aldus Denise Vandevoort (65). Blijft de vraag: wie volgt haar in Leuven op als schepen van Cultuur, Toerisme en Senioren?
 2. Oppositiepartij Vooruit kritisch voor Ruimtelijk Ordeningsplan Veltem: “Nood aan betaalbare woningen en een visie op mobiliteit.”
  Herent

  Oppositie­par­tij Vooruit kritisch voor Ruimtelijk Ordenings­plan Veltem: “Nood aan betaalbare woningen en een visie op mobiliteit.”

  Op de gemeenteraad van 5 juli staat het Ruimtelijk Ordeningsplan voor Veltem hoog op de agenda. Dat plan bepaalt immers het toekomstbeeld van de landelijke deelgemeente. Oppositiepartij Vooruit Herent is alvast gezond kritisch. “We zijn positief over het behoud van het landelijk karakter van Veltem, maar toch zeer kritisch op vlak van mobiliteitsvisie, behoud van betaalbare woningen en de nood aan groene en publieke ruimte.”
 3. Van je favoriete Ketnethelden tot paintballen met vrienden: 7 fijne activiteiten voor een zalige zomervakantie in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van je favoriete Ketnethel­den tot paintbal­len met vrienden: 7 fijne activitei­ten voor een zalige zomervakan­tie in Leuven en het Hageland

  De zomervakantie is aangebroken. Twee maanden lang mag de boekentas in de kast en ligt er geen huiswerk te wachten. Maar wat moet je dan doen met al die vrije tijd? Onze redactie helpt je verder met zeven leuke activiteiten voor kinderen die deze zomer op de planning staan in Leuven en het Hageland. Van bootje varen in de Dijle tot lekker relaxen in Diest, laat je inspireren door onze tips.