De laatste nachtelijke aftocht verliep heel moeizaam, met vechtpartijen, en regelmatig met maar weinig respect voor de coronamaatregelen.
Volledig scherm
De laatste nachtelijke aftocht verliep heel moeizaam, met vechtpartijen, en regelmatig met maar weinig respect voor de coronamaatregelen. © RV

Laatste café-avond tot 1 uur eindigt in chaos en vechtpartijen op Oude Markt in Leuven: “Waanzin”

Donderdagavond was het de laatste keer dat de Leuvense cafés mochten openblijven tot 01.00 uur. Op de typische uitgaansavond maakten veel Leuvense studenten daar gebruik van en de Oude Markt zat als gevolg afgeladen vol. De laatste nachtelijke aftocht verliep heel moeizaam, met vechtpartijen, en regelmatig met maar weinig respect voor de coronamaatregelen.

 1. Woonzorgcentrum De Kouter krijgt boosterpik: “Nog geen enkele besmetting en de sfeer zit goed!”
  Oud-Heverlee

  Woonzorg­cen­trum De Kouter krijgt boosterpik: “Nog geen enkele besmetting en de sfeer zit goed!”

  In navolging van de bewoners hebben dinsdag bijna alle personeelsleden van woonzorgcentrum De Kouter in Oud-Heverlee hun boosterprik gekregen. De Kouter opende pas officieel de deuren in april en blijft ook tijdens deze vierde golf gespaard van corona. Meer zelfs: de sfeer zit er opvallend goed dankzij de personeelsleden die zich uit de naad werken voor de bewoners in het gloednieuwe woonzorgcentrum.
 2. Modezaak Tiffany op Vismarkt gaat voor volledige make-over: “We geloven absoluut in onze aanpak, ook in dit digitale tijdperk”
  Leuven

  Modezaak Tiffany op Vismarkt gaat voor volledige ma­ke-over: “We geloven absoluut in onze aanpak, ook in dit digitale tijdperk”

  Modezaak Tiffany bouwt al 25 jaar aan topservice vanuit een ‘bakstenen’ winkel en blijft trouw aan fysiek shoppen, al heeft de bekende Leuvense zaak uiteraard ook een webshop ondertussen. Toch komen er aantal veranderingen aan. “Vanaf 31 december sluit Tiffany op de Vismarkt even de deuren om de winkel een totale make-over te geven”, zegt eigenares Veerle Depoorter.
 1. Leuven verkozen tot nieuwe voorzitter van Europees mobiliteitsnetwerk POLIS
  Leuven

  Leuven verkozen tot nieuwe voorzitter van Europees mobili­teits­net­werk POLIS

  Tijdens de POLIS-conferentie in Göteborg is stad Leuven gisterenavond verkozen tot nieuwe voorzitter van het Europees mobiliteitsnetwerk POLIS. Leuven zal twee jaar lang de voorzittersrol opnemen en gaststad zijn voor de POLIS-conferentie in 2023. Daarmee neemt de stad de rol over van het Zweedse Göteborg. POLIS is het toonaangevende Europese netwerk van steden en regio’s voor innovatie op het gebied van stedelijk vervoer.