Kunstencentrum STUK in Leuven gaat verbouwen maar blijft wel activiteiten organiseren op spannende locaties in en buiten de stad.
Volledig scherm
PREMIUM
Kunstencentrum STUK in Leuven gaat verbouwen maar blijft wel activiteiten organiseren op spannende locaties in en buiten de stad. © Vertommen

Kunstencentrum STUK in Leuven heeft grote plannen: “We gaan hele tijd op slot voor verbouwingen”

LeuvenVanaf 15 november gaan de STUK-zalen en STUKcafé in de Naamsestraat een hele tijd op slot voor verbouwingen. “In oktober 2022 openen we opnieuw de deuren voor kunstenaars en publiek. STUK zal dan een nog inclusievere en warmere plek zijn en dat laatste mag je ook letterlijk nemen want duurzaamheid en energiebesparing staan centraal in de plannen”, vertelt STUK-directeur Steven Vandervelden.

0 reacties

 1. Dit is de agenda van de sint: hier komt sinterklaas op bezoek in de regio Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Dit is de agenda van de sint: hier komt sinter­klaas op bezoek in de regio Leuven en het Hageland

  Binnenkort komen sint en piet weer aan in ons land. In afwachting van 6 december trekt de Goedheiligman van gemeente naar gemeente om tekeningen en brieven op te halen, ook in Leuven en het Hageland. Wij hadden een videocall met de grote kindervriend in Spanje en vroegen aan sinterklaas waar hij en zijn gevolg de komende weken op bezoek komen. Voorlopig staan onder andere Boutersem, Kortenaken en Kortenberg al op zijn programma. Hier vind je een overzicht van zijn belangrijkste afspraken.
 2. Beelden tonen paniek bij schoolkinderen wanneer buschauffeur weigert te stoppen en 45 minuten blijft doorrijden: “Ik vermoed dat hij genoeg had van ‘belletje trek’”
  Play
  Haacht/Kampenhout
  107

  Beelden tonen paniek bij schoolkin­de­ren wanneer buschauf­feur weigert te stoppen en 45 minuten blijft doorrijden

  Vrijdagavond heeft er zich een bizar incident voorgedaan in Haacht. Een buschauffeur van de Lijn, die meer dan honderd schoolkinderen naar huis voerde, weigerde te stoppen aan maar liefst 11 bushaltes op rij. Hij reed ongeveer drie kwartier lang van Haacht naar Steenokkerzeel zonder een krimp te geven, ook al raakten verschillende kinderen in paniek. “Zijn rijstijl was heel agressief’”, getuigt een 13-jarige leerlinge.