De miniaturen in de zogenaamde 'schoenschrapers' in oude gevels in Leuven spreken tot de verbeelding.
Volledig scherm
PREMIUM
De miniaturen in de zogenaamde 'schoenschrapers' in oude gevels in Leuven spreken tot de verbeelding. © Vertommen

Kunstenaar Jean De Keyser maakt miniaturen in holtes van oude huizen: “Ik hoop dat mensen tijdens het WK tijd nemen om langs mijn kleine koerstaferelen te wandelen”

LeuvenLeuven is ondertussen volledig in de ban van het WK Wielrennen en dat maakt ook de creativiteit wakker. Zo maakt kunstenaar Jean De Keyser uit Oud-Heverlee miniaturen van wielertaferelen die hij op bijzondere plekken in Leuven heeft geplaatst. Het gaat meer concreet om ‘koerskapelletjes’ die verstopt zitten in zogenaamde schoenschrapers, holtes in oude huizen die in een ver verleden gebruikt werden om je schoenen proper te maken.

2 reacties

 • Eduard Vanderheyden

  1 maand geleden
  Ongelofelijk wat J. D. K. in zijn atelier In Sint Joris Weert maakt. Van stukjes recycling materiaal vervaardigd hij de mooiste dingen. En het zijn juweeltjes van kunstwerken.
 • Eduard Vanderheyden

  1 maand geleden
  Mijne maat zorgt voor deze mooie taferelen in de straat. Hij maakt tevens mooie laswerken uit gerecycled materiaal in metaal en inox.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 1. TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producenten laten je meegenieten tijdens Open Producenten Dag
  Leuven/Hageland

  TIPS. Bier, kaas, wijn, honing en gin: deze 5 lokale producen­ten laten je meegenie­ten tijdens Open Producen­ten Dag

  Flanders Food Festival zet al sinds begin deze maand lokale en gezonde voeding in de kijker. Dit weekend organiseren ze voor het eerst Open Producenten Dag. Op 23 en 24 oktober zetten heel wat lokale producenten hun deuren wagewijd open voor hun bezoekers. Ook in de regio Leuven en in het Hageland kan je allerlei verborgen schatten ontdekken. Kom kijken, proeven en genieten! We geven je een overzichtje van alle adressen waar je dit weekend voor één keer gratis kan binnenspringen om kennis te maken met heerlijke producten van bij ons: