De boekenverkoop vindt plaats in de universiteitsbibliotheek.
Volledig scherm
De boekenverkoop vindt plaats in de universiteitsbibliotheek. © Vertommen

KUL houdt boekenverkoop bijzondere collecties

LEUVENDe KU Leuven Bibliotheken Bijzondere Collecties organiseert een boekenverkoop in de Universiteitsbibliotheek van 14 tot 16 februari.

 1. Rustoorddirecteur (61) lichtte senioren voor miljoenen euro’s op, en nu volgt voor hen nieuwe klap: “We laten de bewoners niet in de kou staan”
  PREMIUM

  Rustoorddi­rec­teur (61) lichtte senioren voor miljoenen euro’s op, en nu volgt voor hen nieuwe klap: “We laten de bewoners niet in de kou staan”

  De uitbater van assistentiewoningen Ter Korbeke in Bierbeek, de vzw Belsibe, is failliet verklaard. In de zomer van 2022 bracht onderzoek van Het Laatste Nieuws aan het licht dat rustoorddirecteur Ivan VL. (61) tal van bewoners jaren voor miljoenen euro’s had opgelicht met zogenaamd ‘luxevastgoed’ over de hele wereld. Wat moet er nu na het faillissement met de resterende 42 bejaarde bewoners gebeuren? Burgemeester Johan Vanhulst (CD&V) geeft tekst en uitleg.
  Bierbeek
 2. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.