Schepen Lalynn Wadera kijkt samen met de herder naar de kudde schapen op de Kesselberg
Volledig scherm
Schepen Lalynn Wadera kijkt samen met de herder naar de kudde schapen op de Kesselberg © RV

Kudde schapen doet aan natuurbeheer op de Kesselberg

LeuvenWie deze weken over de Kesselberg wandelt, kan een kudde van vijfentwintig schapen zien. De stad zet de schapen tijdelijk in om de heide op een natuurvriendelijke manier te beheren. Ze eten de grassen die tussen de heide groeien weg, waardoor de heide en ook andere plantjes weer de kans krijgen om te groeien. “De dieren hebben veel verzorging nodig, we laten dat nu over aan een gespecialiseerde herder die we regelmatig inzetten voor onze waardevolle gebieden”, zegt schepen Wadera (Vooruit).

 1. Van Zinnenhoeve tot Aan Den Oever: Zeven privésauna’s waar je op Valentijn met je geliefde kan ontspannen in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Zinnenhoe­ve tot Aan Den Oever: Zeven privésauna’s waar je op Valentijn met je geliefde kan ontspannen in Leuven en het Hageland

  Het is bijna Valentijn en dus wordt het stilaan tijd om na te denken hoe je je geliefde dit jaar weer kan verrassen. Klassiekers doen het altijd goed, en dus ging onze redactie op zoek naar een aantal privésauna’s in Leuven en het Hageland waar je samen helemaal kan ontspannen. Van Hever tot Linter: op deze toffe plekjes kom je helemaal tot rust.
 2. Korteketenslagerij ‘De Veeakker’ sluit binnenkort de deuren: “Wel nog leveringen en afhaalpunten”
  PREMIUM
  Leuven

  Korteketen­sla­ge­rij ‘De Veeakker’ sluit binnenkort de deuren: “Wel nog leveringen en afhaalpun­ten”

  Meer dan dertig jaar is slagerij Veeakker een begrip in het Leuvense. Maar zoals men wel eens zegt, aan alle mooie liedjes komt een eind. Ook hier, al is het in dit geval wel een ‘happy end’. De winkel in de Slachthuisstraat sluit deze maand, op zaterdag 25 februari sluit de zaak definitief de deuren. Toch gaan de broers Jan (40) en Wout (41) Versteden niet bij de pakken blijven zitten. “Vlees blijft onze passie, maar we gaan op zoek naar nieuwe dingen. Waarom geen ‘vegetarisch vlees’?”