Schepen Lalynn Wadera kijkt samen met de herder naar de kudde schapen op de Kesselberg
Volledig scherm
Schepen Lalynn Wadera kijkt samen met de herder naar de kudde schapen op de Kesselberg © RV

Kudde schapen doet aan natuurbeheer op de Kesselberg

LeuvenWie deze weken over de Kesselberg wandelt, kan een kudde van vijfentwintig schapen zien. De stad zet de schapen tijdelijk in om de heide op een natuurvriendelijke manier te beheren. Ze eten de grassen die tussen de heide groeien weg, waardoor de heide en ook andere plantjes weer de kans krijgen om te groeien. “De dieren hebben veel verzorging nodig, we laten dat nu over aan een gespecialiseerde herder die we regelmatig inzetten voor onze waardevolle gebieden”, zegt schepen Wadera (Vooruit).

  1. Leuven neemt afscheid van Koen Rombaut (61), de man die onder meer Kurt Cobain op het podium zette: “Pa, je hebt je All Areas-pass daarboven verdiend. Het gaat je goed op je laatste tournee”
    PREMIUM
    Leuven

    Leuven neemt afscheid van Koen Rombaut (61), de man die onder meer Kurt Cobain op het podium zette: “Pa, je hebt je All Are­as-pass daarboven verdiend. Het gaat je goed op je laatste tournee”

    “Ik heb mijn weg afgelegd”, staat er te lezen op een rouwbrief die veel te vroeg werd geschreven. De woorden zinderen nog na bij velen die op 24 november het slechte nieuws kregen over het plotse overlijden van Koen Rombaut. Amper 61 jaar jong maar wel een boeiend leven vol rock ’n roll achter de rug. Dat bleek ook tijdens de afscheidsplechtigheid. “Soms was pa op tournee en dan belde hij ’s ochtends vroeg omdat hij dacht dat het avond was”, aldus dochter Karen.