Een internationaal onderzoeksteam heeft op basis van goed bewaarde skeletten twee levensechte gezichtsreconstructies gemaakt van oorspronkelijke inwoners van Sagalassos.
Volledig scherm
Een internationaal onderzoeksteam heeft op basis van goed bewaarde skeletten twee levensechte gezichtsreconstructies gemaakt van oorspronkelijke inwoners van Sagalassos. © Vertommen

KU Leuven stelt Sagalassos-onderzoek tentoon in het centrum van Istanbul

De komende maanden kleurt Istanbul een klein beetje Leuvens. De tentoonstelling ‘Meanwhile in the Mountains: Sagalassos’ brengt de antieke stad Sagalassos, en het onderzoek dat de KU Leuven er al dertig jaar verricht, tot leven.

0 reacties

  1. Theo Francken (N-VA) hekelt mobiliteitsbeleid van Leuven: “Wat heeft dit alles nog met verkeersveiligheid te maken?”
    Lubbeek/Leuven

    Theo Francken (N-VA) hekelt mobili­teits­be­leid van Leuven: “Wat heeft dit alles nog met verkeers­vei­lig­heid te maken?”

    Theo Francken (N-VA) is niet te spreken over het mobiliteitsbeleid van centrumstad Leuven. De Leuvense ANPR-camera’s leverden ‘de stadskas’ 5,7 miljoen euro op, meer dan dubbel zoveel in vergelijking met 2020, en binnenkort treedt het mobiliteitsplan voor Kessel-Lo in voege waardoor er opnieuw heel wat straten autoluw worden. “De roodgroene oorlog tegen de auto mag wel eens stoppen”, stelt Francken.