Geert Mak
Volledig scherm
Geert Mak © ANP

KU Leuven reikt erepenning uit aan journalist en auteur Geert Mak

LeuvenKU Leuven reikt vandaag een erepenning uit aan de Nederlandse journalist, historicus en auteur Geert Mak. Die laatste vergaarde vooral bekendheid met zijn vuistdikke kroniek ‘In Europa: Reizen door de twintigste eeuw’, waarmee hij de geschiedenis van het oude continent beschrijft aan de hand van historische gebeurtenissen. Mak krijgt deze erkenning voor zijn maatschappelijke en culturele verdienste. “Geert Mak slaagt er als geen ander in om geschiedenis tot leven te wekken”, roemt rector Luc Sels de Nederlander. 

0 reacties

 1. Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) trekt de stop niet uit Leuven Bad: “Debat krijgt populistisch kantje wanneer de indruk wordt gegeven dat het een soort van Halve Maan aan de Vaartkom zou worden”
  PREMIUM
  Leuven
  7

  Burgemees­ter Mohamed Ridouani (Vooruit) trekt de stop niet uit Leuven Bad: “Debat krijgt populis­tisch kantje wanneer de indruk wordt gegeven dat het een soort van Halve Maan aan de Vaartkom zou worden”

  De N-VA-fractie stelde op de gemeenteraad voor om de spreekwoordelijke stop uit Leuven Bad te trekken na een negatief advies van adviesraad Gecoro maar dat zal niet gebeuren. Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) bevestigde dat het wel degelijk de bedoeling is dat Leuven Bad er komt, al blijft de deur wel op een kleine kier staan. “We nemen alle adviezen mee en we zijn niet getrouwd met Leuven Bad want we hebben als stadsbestuur vele katten te geselen”, klonk het.
 1. Leuven opent eerste kindermuseum en dat is dankzij Bran en Rhune…
  PREMIUM
  Leuven

  Leuven opent eerste kindermuse­um en dat is dankzij Bran en Rhune…

  Dromen zijn niet altijd bedrog. Dat is nog maar eens bewezen door de jonge Bran en Rhune. De twee Leuvense kinderen trokken hun stoute schoenen aan en klopten bij de stad Leuven aan met hun droom: het eerste kindermuseum. Zopas kreeg Bran de eer om in Tweebronnen het lintje door te knippen met een gouden schaar. “Kinderen met een droom tonen ondernemingszin en dat geven we graag een zetje in Leuven”, aldus schepen Lalynn Wadera.
 2. Rik beleeft zijn droom wanneer artiest Kid Laroi hem uit publiek pikt tijdens TW Classic: “Als 16-jarige uit tienduizenden fans geplukt worden: wauw!”
  PREMIUM
  WERCHTER

  Rik beleeft zijn droom wanneer artiest Kid Laroi hem uit publiek pikt tijdens TW Classic: “Als 16-jarige uit tienduizen­den fans geplukt worden: wauw!”

  De 16-jarige Rik Wesenbeek beleefde op TW Classic een gelukzalig moment. Als grote fan van The Kid Laroi werd hij door de zanger uit een uitzinnig publiek gehaald. Hoe speel je dat klaar? “Ik had een groot bord gemaakt met de tekst ‘My dreams keep me up at night, please take me backstage”, vertelt de tiener nagenietend.
 3. Supporteren langs de zijlijn of liever zelf in actie komen? Het belooft een drukke sportzomer te worden in Leuven
  PREMIUM
  Leuven

  Supporte­ren langs de zijlijn of liever zelf in actie komen? Het belooft een drukke sportzomer te worden in Leuven

  Van topsportevents tot lokale sportactiviteiten…voor elke sportliefhebber staat er deze zomer wel iets lekkers op het sportmenu. “In juli, augustus en september komen actieve en passieve sportliefhebbers bijna wekelijks aan hun trekken. Samen met verschillende partners heeft de stad Leuven een heel diverse en aantrekkelijke sportkalender in elkaar gestoken”, zegt schepen van Sport Johan Geleyns (CD&V). Een overzicht van de volledige sportkalender!