Les op de campus in tijden van corona.
Volledig scherm
Les op de campus in tijden van corona. © Vertommen

KU Leuven past code rood aan vanaf 30 november

LeuvenVanaf maandag 30 november kunnen faculteiten van de KU Leuven practica, labo-oefeningen en vaardigheidstrainingen voor alle opleidingen weer op de campus organiseren. Met die stap wil de universiteit al te groot leerverlies bij studenten vermijden. Hoorcolleges blijven grotendeels online plaatsvinden, maar faculteiten mogen wel lessen op de campus organiseren voor vakken waarvoor de slaagkansen klassiek lager liggen.

 1. “Wij moeten betalen om er binnen te mogen, maar hun openbaar vervoer is lang niet wat het moet zijn”: Ook Leuvense oppositie verzet zich tegen Brusselse stadstol
  Leuven

  “Wij moeten betalen om er binnen te mogen, maar hun openbaar vervoer is lang niet wat het moet zijn”: Ook Leuvense oppositie verzet zich tegen Brusselse stadstol

  Oppositiepartij N-VA vraagt aan het Leuvense stadsbestuur om zich te verzetten tegen de ondertussen beruchte Brusselse stadstol. Meer dan 7.200 Leuvenaars en liefst 32.000 regiogenoten zouden getroffen worden door de bijkomende belasting om Brussel te mogen binnenrijden met de wagen. “En dan spreken we nog niet over de mensen die naar Brussel rijden voor niet-professionele verplaatsingen”, zegt fractieleider Lorin Parys.
 2. Vrouw blijft therapeute lastigvallen na behandeling

  Vrouw blijft therapeute lastigval­len na behande­ling

  Een vrouw uit Rotselaar is voor de strafrechter verschenen omdat ze haar therapeut bleef bestoken met telefoontjes en dreigende sms’jes vorig jaar. De dertiger moet zich verantwoorden voor belaging en bedreigingen. De feiten speelden zich af in oktober 2020. Omdat de vrouw van geen ophouden wist, werd ze aangehouden. De moeder van twee zou lijden aan borderline en antipsychotica slikken. Omdat er een gerechtelijk onderzoek gevorderd werd, wil de rechtbank het verslag afwachten van de deskundige, die de onderzoeksrechter aanstelde. De zaak wordt verder behandeld op 16 juni.
 3. Jonas Delalieux (Leuven Bears) redt terugwedstrijd in kwartfinale: “Op het juiste moment opgestaan”
  Basketbal beker van belgië

  Jonas Delalieux (Leuven Bears) redt terugwed­strijd in kwartfina­le: “Op het juiste moment opgestaan”

  Het heeft bloed, zweet en tranen gekost voor Leuven Bears om de terugwedstrijd in de kwartfinale van de beker van België te redden. Charleroi speelde met veel passie en had meer dan drie quarters lang de bovenhand. Uiteindelijk kon de thuisploeg een scheve situatie rechtzetten. Leuven trekt met een 84-73-bonus zondag naar Charleroi. Met dank aan Jonas Delalieux.
 1. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

 2. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf