Ladeuzeplein Leuven.
Volledig scherm
Ladeuzeplein Leuven. © Vertommen

KU Leuven opnieuw bij top 100 beste universiteiten op
Shanghai-ranking

LeuvenZoals ieder jaar publiceerde de Shanghai Ranking Consultancy haar ‘Academic Ranking of World Universities’ (ARWU). Meer dan 2.500 universiteiten wereldwijd werden nader bekeken door de onafhankelijke onderzoeksinstelling aan de hand van zes objectieve criteria. De KU Leuven kreeg opnieuw een plaats in de top 100, maar moest de UGent voor zich laten.

0 reacties

 1. Exit Starbucks aan station Leuven maar Madmum neemt plek in: “Elke koffie zal volgens de regels van de specialty coffee-kunst worden gezet”
  Leuven

  Exit Starbucks aan station Leuven maar Madmum neemt plek in: “Elke koffie zal volgens de regels van de specialty cof­fee-kunst worden gezet”

  Het kwam uit de lucht vallen maar Starbucks heeft wel degelijk de deur gesloten in het Leuvense stationsgebouw. Een ochtendspits zonder koffie is voor velen ondenkbaar en de liefhebbers van het zwarte goud hebben geluk want vanaf eind oktober neemt Madmum de plek in van de Amerikaanse keten. “En vanaf 5 oktober kunnen klanten al terecht in de pop-up Madmumcontainer”, vertelt bezieler Pieter Claes.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 3. Mijlpaal voor herbestemming historisch stadhuis op Grote Markt: “Nieuwe toegang via het Corps de Garde, het huidige politiekantoor”
  PREMIUM
  Leuven
  2

  Mijlpaal voor herbestem­ming historisch stadhuis op Grote Markt: “Nieuwe toegang via het Corps de Garde, het huidige politiekan­toor”

  Het heeft wat voeten in de aarde gehad maar het historische stadhuis op de Grote Markt heeft een nieuwe toekomst. Het wordt een open huis waar je bijzondere verhalen over Leuven kan ontdekken, een toeristische meerwaarde in de toeristische parel bij uitstek, zeg maar. “De trots van Leuven wordt nog meer dan het al is het symbool van de stad”, vertelt burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit). Blijft de vraag: gaan de Leuvenaars de achthoekige ‘antichambre’ omarmen of verwensen?