Vrouwen in beweging
Volledig scherm
Vrouwen in beweging © Foto rv

KU Leuven-masterstudenten organiseren tentoonstelling over vrouwen in beweging: “De rol van de vrouw is in een ongezien tempo veranderd sinds WOII”

LeuvenVier masterstudenten Culturele Studies aan de KU Leuven organiseren van 23 april tot 21 mei een interactieve historische wandeling in hartje Leuven. De pop-uptentoonstelling gaat over de evolutie van de vrouw na de Tweede Wereldoorlog. 

 1. Gezonde verfrissing ten voordele van het goede doel? Keuze genoeg bij ‘De Fruitsaptap’ in Bertem!
  PREMIUM
  Bertem

  Gezonde verfris­sing ten voordele van het goede doel? Keuze genoeg bij ‘De Fruitsap­tap’ in Bertem!

  In Bertem vind je sinds donderdag de ‘De Fruitsaptap’: Marie-Jeanne (77), dochter An (52) en kleindochter Tasha (24) toverden hun garage om tot een vrolijke bar. Met de verkoop van gezonde drankjes wil de familie geld inzamelen voor vzw ‘De Vlam’, ter ondersteuning van de mentale gezondheidszorg. Een thema dat hen allemaal nauw aan het hart ligt. “Mijn mama en ik hebben het allebei al moeilijk gehad”, vertelt Tasha openhartig.
 1. Fietsers naar het ziekenhuis na botsing
  Leuven

  Fietsers naar het ziekenhuis na botsing

  Zaterdag omstreeks de middag raakten twee fietsers - vijftigers uit Leuven - gewond toen ze op het kruispunt van de Naamsesteenweg met de Kardinaal Mercierlaan in aanrijding kwamen met een personenauto. De twee fietsers gingen tegen de grond. Ze werden beiden met een ziekenwagen voor verzorging overgebracht naar het UZ Gasthuisberg. Op de plaats van de aanrijding is het door een gewijzigde verkeerssituatie, omwille van werken, extra opletten geblazen.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek