Sfeerbeeld studentendoop Oude Markt Leuven
Volledig scherm
PREMIUM
Sfeerbeeld studentendoop Oude Markt Leuven © Vertommen

KU Leuven maakt definitief komaf met vernederende studentendopen, maar opnieuw tekenen verschillende jongensclubs nieuw doopcharter (nog) niet: “Student is nochtans als individu wél strafbaar”

LeuvenDe schachtenverkoop, een verkoop per opbod van nieuwe studenten dat soms gelijk stond aan een ‘vleeskeuring’, is met het nieuwe doopcharter verleden tijd in Leuven. In de nasleep van het tragische overlijden van Sanda Dia maakt de KU Leuven zo definitief komaf met vernederende studentendopen en -verkopen. Alle Leuvense studentenkringen én meisjesclubs tekenden het nieuwe doopcharter, maar sommige jongensclubs blijven voorlopig achter. Opvallend: twee jaar geleden geleden was dat ook het geval. 

0 reacties

 1. Beelden tonen paniek bij schoolkinderen wanneer buschauffeur weigert te stoppen en 45 minuten blijft doorrijden: “Ik vermoed dat hij genoeg had van ‘belletje trek’”
  Play
  Haacht/Kampenhout
  108

  Beelden tonen paniek bij schoolkin­de­ren wanneer buschauf­feur weigert te stoppen en 45 minuten blijft doorrijden

  Vrijdagavond heeft er zich een bizar incident voorgedaan in Haacht. Een buschauffeur van de Lijn, die meer dan honderd schoolkinderen naar huis voerde, weigerde te stoppen aan maar liefst 11 bushaltes op rij. Hij reed ongeveer drie kwartier lang van Haacht naar Steenokkerzeel zonder een krimp te geven, ook al raakten verschillende kinderen in paniek. “Zijn rijstijl was heel agressief’”, getuigt een 13-jarige leerlinge.