Sfeerbeeld studentendoop Oude Markt Leuven
Volledig scherm
PREMIUM
Sfeerbeeld studentendoop Oude Markt Leuven © Vertommen

KU Leuven maakt definitief komaf met vernederende studentendopen, maar opnieuw tekenen verschillende jongensclubs nieuw doopcharter (nog) niet: “Student is nochtans als individu wél strafbaar”

LeuvenDe schachtenverkoop, een verkoop per opbod van nieuwe studenten dat soms gelijk stond aan een ‘vleeskeuring’, is met het nieuwe doopcharter verleden tijd in Leuven. In de nasleep van het tragische overlijden van Sanda Dia maakt de KU Leuven zo definitief komaf met vernederende studentendopen en -verkopen. Alle Leuvense studentenkringen én meisjesclubs tekenden het nieuwe doopcharter, maar sommige jongensclubs blijven voorlopig achter. Opvallend: twee jaar geleden geleden was dat ook het geval. 

0 reacties

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Minder afval op Leuvense begraafplaatsen en daar heeft vrijwilliger Karina Vanderwegen een mooi aandeel in: “Veel bezoekers kwamen me vragen wat ik aan het doen was”
  Leuven

  Minder afval op Leuvense begraaf­plaat­sen en daar heeft vrijwilli­ger Karina Vanderwe­gen een mooi aandeel in: “Veel bezoekers kwamen me vragen wat ik aan het doen was”

  Ieder jaar herdenken we met Allerheiligen onze overleden dierbaren met chrysanten en bloemstukken. Mooie traditie maar helaas levert dat ook heel wat restafval op. Mede dankzij vrijwilliger Karina Vanderwegen, die deelnam aan een proefproject van de stad, verminderde het restafval deze keer gevoelig. “Het was echt een heel fijne ervaring. Ik leerde de begraafplaats en de stadsdiensten eens van een andere kant kennen”, klinkt het.