Kringwinkel SPIT in Heverlee onder de sloophamer.
Volledig scherm
Kringwinkel SPIT in Heverlee onder de sloophamer. © RV

Kringwinkel SPIT onder de sloophamer maar na de zomer nieuwe winkel

Kringwinkel SPIT in de IJzerenmolenstraat in Heverlee loopt tegen de sloophamer aan. “Na meer dan 10 jaar voldoet de winkel niet meer aan onze normen”, zegt directeur Lieven Van der Stock. Maar geen nood voor de liefhebbers, want na de zomer is de nieuwbouw klaar.

0 reacties

 1. Johan Van Schaeren blikt terug op 20 jaar Cinema ZED: “Louis Theroux was zo populair dat we bodyguards moesten inzetten”
  PREMIUM
  Leuven

  Johan Van Schaeren blikt terug op 20 jaar Cinema ZED: “Louis Theroux was zo populair dat we bodyguards moesten inzetten”

  Toen Johan Van Schaeren (49) als prille twintiger met een aantal gelijkgestemde cinemafielen vzw Fonk uit de Leuvense klei stampte, durfde hij niet dromen van drie bioscoopzalen. Ondertussen heeft Cinema ZED –onderdeel van vzw Fonk- twintig jaar op de teller en passeerden meerdere grote namen de revue, waaronder Michaël R. Roskam en Louis Theroux. “Toen Louis de tweede keer op bezoek kwam, kregen we dreigementen van Scientology”, aldus Johan Van Schaeren.
 2. De laatste der Mohikanen: buurtwinkel Exotic World moet plaatsmaken voor studentenkoten
  Leuven
  3

  De laatste der Mohikanen: buurtwin­kel Exotic World moet plaatsma­ken voor studenten­ko­ten

  Van gedroogde chili’s tot Yu-xiang saus. Exotic World had sinds ‘97 vorige eeuw voor ieder wat wils in de Brusselsestraat. Als een donderslag bij heldere hemel werden de uitbaters enkele maanden geleden op de hoogte gesteld van het plan om het pand om te bouwen tot studentenkoten. Boeken toe voor de lokale supermarkt? Niet als het van de strijdlustige uitbaters afhangt, die op de steun van de buurt kunnen rekenen.