Jan Versteden van slagerij Veeakker sluit binnenkort hun winkel.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Versteden van slagerij Veeakker sluit binnenkort hun winkel. © Vertommen

Korteketenslagerij ‘De Veeakker’ sluit binnenkort de deuren: “Wel nog leveringen en afhaalpunten”

LeuvenMeer dan dertig jaar is slagerij Veeakker een begrip in het Leuvense. Maar zoals men wel eens zegt, aan alle mooie liedjes komt een eind. Ook hier, al is het in dit geval wel een ‘happy end’. De winkel in de Slachthuisstraat sluit deze maand, op zaterdag 25 februari sluit de zaak definitief de deuren. Toch gaan de broers Jan (40) en Wout (41) Versteden niet bij de pakken blijven zitten. “Vlees blijft onze passie, maar we gaan op zoek naar nieuwe dingen. Waarom geen ‘vegetarisch vlees’?”

 1. Van Napoleon tot erotische films... de vijf levens van het Martelarenplein in Leuven: “Dat studentenprotest was wat je nu ‘woke’ zou noemen”
  PREMIUM

  Van Napoleon tot erotische films... de vijf levens van het Martelaren­plein in Leuven: “Dat studenten­pro­test was wat je nu ‘woke’ zou noemen”

  De toegangspoort tot Leuven: zo wordt het Martelarenplein genoemd. Geheel terecht, want het iconische plein heeft al een wonderlijke geschiedenis achter de rug. Nu de geplande heraanleg veel stof doet opwaaien, keren we terug in de tijd. Naar oorlogsellende, de doordringende geur van frietvet en een vergeten standbeeld dat stof vergaart in een stadsmagazijn. “Weinigen weten hoe deze brasserie op het Martelarenplein aan haar naam is gekomen.”
  Leuven
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.