Kunstenaar Pieter Janssens in zijn atelier.
Volledig scherm
Kunstenaar Pieter Janssens in zijn atelier. © Foto Vertommen

Komt er na 23 jaar einde aan Leuvense kunstatelier Pieter Janssens? “Ik hou nog de helft van mijn ruimte over en de prijs vervijfvoudigt”

LEUVENBeeldend kunstenaar Pieter Janssens werkt al 23 jaar op zelfstandige basis in een atelier aan de Molens van Orshoven aan de Leuvense Vaartkom. Janssens dreigt volgend jaar een groot deel van zijn atelier te moeten afgeven en huurprijs voor de overgebleven ruimte zou vervijfvoudigen volgens de kunstenaar. Een online petitie moet soelaas brengen.

  1. IN BEELD. Kersverse Gouden Schoenwinnares keert huiswaarts met trofee: “Mijn telefoon is ontploft, maar ik beloof iedereen terug te bellen”
    Leuven

    IN BEELD. Kersverse Gouden Schoenwin­na­res keert huiswaarts met trofee: “Mijn telefoon is ontploft, maar ik beloof iedereen terug te bellen”

    “Historisch.” Zo werd de verkiezing van de Gouden Schoen omschreven in het perslokaal van OH Leuven. Niet alleen mocht de club vier nominaties leveren voor de verkiezing in het vrouwenvoetbal, als eerste doelvrouw ooit mocht Nicky Evrard de allerhoogste erkenning in het voetbal mee naar huis nemen. Deze middag nam de kersverse Gouden Schoen even de tijd voor een praatje.