Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © Vlaanderen Zingt

Kom op 23 juli meefeesten tijdens Vlaanderen Zingt

LeuvenBen jij klaar voor het feestje van het jaar? Warm je stembanden dan al maar op, want Vlaanderen Zingt komt op zaterdag 23 juli naar Leuven.

 1. Kleindochter Yasmine (26) treedt in voetsporen van striptekenaar Jean-Pol (80): “Mensen gelukkig maken met onze tekeningen, dat is het mooiste aan de stiel”
  PREMIUM
  1

  Kleindoch­ter Yasmine (26) treedt in voetsporen van stripteke­naar Jean-Pol (80): “Mensen gelukkig maken met onze tekeningen, dat is het mooiste aan de stiel”

  De appel valt nooit ver van de boom. Die leuze is zeker van toepassing op striptekenaar Jean-Pol, bekend van stripheld Kramikske maar ook van de stripreeksen Sammy, Kabouter Plop en Samson & Gert. Met 80 rijkgevulde jaren op de teller ziet Jean-Paul van den Broeck nu zijn kleindochter Yasmine Stalpaert (26) ook de liefde voor het striptekenen bezingen: “Wat Yasmine tekent… dat kan ik niet.” Mooi compliment en meteen een goede reden voor een dubbelinterview met opa en kleindochter.
  Leuven
 2. Soroush (31) speelde tegenover Kevin Janssens in Netflixreeks ‘Rough Diamonds’: “Van de vechtsportclub naar de kunstschool, dan moet je sterk in je schoenen staan”
  PREMIUM

  Soroush (31) speelde tegenover Kevin Janssens in Netflix­reeks ‘Rough Diamonds’: “Van de vechtsport­club naar de kunst­school, dan moet je sterk in je schoenen staan”

  Leuvenaar Soroush Helali (31) is niet wie hij lijkt. De voormalig jiu jitsu-atleet mocht onlangs in de Netflix-hitserie ‘Rough Diamonds’ als Albanese maffioso tegenspeler Kevin Janssens nog piepklein doen voelen. Maar achter de ruwe bolster schuilt een blanke pit en de ziel van een kunstenaar. “Op mijn elfde mijn geboorteland verlaten, dat voelde als een levensgrote resetknop.”
  Leuven