Eén van de vele duizenden bezoekers voor het festival was koningin Mathilde die genoot van de tentoonstelling in museum M.
Volledig scherm
Eén van de vele duizenden bezoekers voor het festival was koningin Mathilde die genoot van de tentoonstelling in museum M. © Vertommen

'Knaldrang' is groot in Leuven: al meer dan 65.000 bezoekers voor ‘KNAL! Stadsfestival van de Big Bang’

LeuvenHet is officieel: ‘knaldrang’ is het Vlaamse woord van het jaar en daar zit Stadsfestival KNAL! in Leuven misschien wel voor iets tussen. Het stadsfestival dat de Leuvense professor Georges Lemaître en zijn oerknaltheorie eert, bracht immers al meer dan 65.000 bezoekers op de been.

0 reacties

 1. Dellepark krijgt make-over

  Dellepark krijgt make-over

  De Herentse buurtspeelpleintjes kregen de voorbije jaren een stevige update. Dat werk is nog niet klaar, maar met de aanpak van het Dellepark wordt het speelweefsel in Herent verder versterkt. Al in 2019 startte het gemeentebestuur met de opmaak van een nieuw gemeentelijk speel- en vrijetijdsweefselplan. “We wilden niet zomaar aan de slag, maar schreven een duidelijke visie uit waardoor we verder konden werken aan het speel- en vrijetijdsweefsel”, vertelt Maarten Forceville, toenmalig schepen van jeugd.
  Herent
 2. Na schrappen van grote events in Leuven: aangepaste editie Wintertijd verjaagt eerste kou
  Leuven

  Na schrappen van grote events in Leuven: aangepaste editie Wintertijd verjaagt eerste kou

  Traditioneel zijn de donkerste dagen van het jaar in Leuven ook de gezelligste. Helaas worden grote publiekstrekkers geannuleerd omwille van de coronamaatregelen. Om de kerstbeleving niet verloren te laten gaan, voorziet de stad in een aangepast programma met kleinschaligere activiteiten. “Zes landmarks worden met een straf lichtkunstwerk extra in de kijker gezet”, zegt cultuurschepen Denise Vandevoort (Vooruit).
 1. N-VA Leuven trekt met Zeger Debyser als lijsttrekker naar gemeenteraadsverkiezingen: “ Voor ons zijn rechten en plichten belangrijk”
  PREMIUM
  2

  N-VA Leuven trekt met Zeger Debyser als lijsttrek­ker naar gemeente­raads­ver­kie­zin­gen: “ Voor ons zijn rechten en plichten belangrijk”

  Niet federaal parlementslid Katrien Houtmeyers maar fractieleider Zeger Debyser (57) wordt het kopstuk voor N-VA Leuven voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2024. “Het huidige stadsbestuur helt teveel over naar groen en links”, klinkt het. Waarom niet Houtmeyers, maar Debyser en waar de prioriteiten van het nieuwe N-VA-kopstuk liggen.
  Leuven