KNAL! START was een bijzonder sfeervol evenement en kon op veel applaus rekenen bij het publiek.
Volledig scherm
PREMIUM
KNAL! START was een bijzonder sfeervol evenement en kon op veel applaus rekenen bij het publiek. © Alain Beerens

KNAL! START groot succes met meer dan 25.000 bezoekers maar drie sterrenkundige verenigingen staken deelname tijdens festivalopener: “Georges Lemaître draait zich om in zijn graf”

LeuvenLiefst 25.000 bezoekers genoten het voorbije weekend van KNAL! START in Abdij van Park in Heverlee. Het openingsweekend van het stadsfestival kon rekenen op veel lof, maar daar is niet iedereen het mee eens. Drie sterrenkundige verenigingen staakten hun deelname aan het festival. “Wat een tof festival rond de verjaardag van de Big Bang-theorie moest worden, is voor de sterrenkunde op een serieuze sisser uitgedraaid”, zegt Joost Verheyden van VVS Capella. Schepen Denise Vandevoort (Vooruit) zet één en ander recht over de kwestie.

1 reactie

 • Eric Grosemans

  2 maanden geleden
  Mevrouw de schepen moet de Vlarem wetgeving er eens op nalezen. Skytracers vallen onder klemtoonverlichting, en deze mag enkel het aan te stralen onderwerp verlichten, in geen geval de hemel. De toestellen op zich zijn niet verboden, wel het gebruik ervan. Ze minder helder laten schijnen een lachertje, die krengen hadden uit moeten zijn. Ze hadden trouwens geen vergunning, enkel de minister van leefmilieu kan een geldige vergunning geven daarvoor.
 1. Fotoreportage: hij komt? hij komt!
  Holsbeek

  Fotorepor­ta­ge: hij komt? hij komt!

  Goedheilig bezoek in Holsbeek vandaag. De gemeente maakte zich op voor het langverwachte bezoek uit Spanje. De Sint kondigde eerder bij zijn aankomst met de stoomboot in Antwerpen al aan dat er ook dit jaar geen stoute kinderen waren, dus ook in Holsbeek was dat niet het geval. Onbevreesd voor reuma als de man is (hoewel hijzelf de tel kwijt is moet hij toch al 1700 jaar oud zijn, men zou voor minder last krijgen van de gewrichten), kon de regen de feestelijke triomftocht niet vergallen.
 2. Leuven laat Big Bang-theorie opnieuw knallen met vernieuwend festivalprogramma: “Verwondering voor het ontstaan van de kosmos”
  Leuven

  Leuven laat Big Bang-theorie opnieuw knallen met vernieu­wend festival­pro­gram­ma: “Verwonde­ring voor het ontstaan van de kosmos”

  Meer dan 120 organisaties hebben hard samengewerkt aan een groot stadsfestival dat vandaag van start is gegaan. “KU[N]ST Leuven presenteert een vernieuwende festivalformule die wetenschap en kunst samenbrengt met als thema de Big Bang. Tijdens het openingsweekend op 15, 16 en 17 oktober wandel je met de nieuwsgierigheid van een ruimtereiziger door Abdij van Park en geniet je van videomapping, lichtinstallaties en soundscapes”, zegt schepen Denise Vandevoort (Vooruit).
 3. N-VA ziet steun van Stad Leuven aan Woonzaak als pure symboolpolitiek: “Beter weigering om in te zetten op onderzoek naar fraude bij sociale woningen terugdraaien”
  Leuven
  1

  N-VA ziet steun van Stad Leuven aan Woonzaak als pure symboolpo­li­tiek: “Beter weigering om in te zetten op onderzoek naar fraude bij sociale woningen terugdraai­en”

  Woonzaak is een initiatief van 38 organisaties en pleit voor een rechtvaardig woonbeleid in Vlaanderen. De stad Leuven sluit zich daar graag bij aan, want de universiteitsstad is veruit de duurste centrumstad van Vlaanderen. Dat initiatief stuit op een kritische Lorin Parys van N-VA Leuven. “Met de openlijke steun aan Woonzaak lijkt schepen Corneillie (Groen) haar verantwoordelijkheden af te schuiven naar de Vlaamse overheid”, klinkt het.