Schepen David Dessers (Groen) wil de Leuvenaars zo goed mogelijk begeleiden bij de evolutie naar duurzame energiebronnen.
Volledig scherm
Schepen David Dessers (Groen) wil de Leuvenaars zo goed mogelijk begeleiden bij de evolutie naar duurzame energiebronnen. © Vertommen

Klimaathuis Leuven in volle voorbereiding

LeuvenNu de energieprijzen ongekend hoog zijn, maakt de stad Leuven werk van een centraal punt voor alle vragen rond energie. “We gaan ervoor zorgen dat de Leuvenaars op één plek terecht kunnen met al hun vragen”, zegt schepen David Dessers (Groen).

0 reacties

 1. Ulrikes Dream: Levend en Luid!...Opgericht in berucht JH Clockwork maar 25 jaar later springlevend met live album: “We fungeerden als het huisorkest van de krakersbeweging”
  PREMIUM
  Leuven

  Ulrikes Dream: Levend en Luid!...Opgericht in berucht JH Clockwork maar 25 jaar later springle­vend met live album: “We fungeerden als het huisorkest van de krakersbe­we­ging”

  Wie herinnert zich nog het beruchte jeugdhuis Clockwork in Leuven? De leden van punkband Ulrikes Dream alvast wel want in dat zogenoemde ‘oord van verderf’ in de Boekhandelstraat vonden ze de anarchistische mosterd voor een muzikale carrière die ondertussen al 25 jaar op de teller heeft staan. “We gaan onze verjaardag vieren in jeugdhuis Sojo in Kessel-Lo met onze nieuwe plaat Levend en Luid”, aldus de leden van Ulrikes Dream.
 2. Stroomversnelling in droom van zelfrijdende shuttles in Leuven: “Ik ben met verstomming geslagen in Parijs”
  PREMIUM
  Leuven

  Stroomver­snel­ling in droom van zelfrijden­de shuttles in Leuven: “Ik ben met verstom­ming geslagen in Parijs”

  Zelfrijdende wagens in Leuven…Het lijkt nog verre toekomst maar dat is het niet, althans niet volgens David Dessers (Groen). Zopas trok de Leuvense schepen van Mobiliteit met collega-schepenen Thomas Van Oppens (Groen) en Dirk Vansina (CD&V) naar Parijs om de meest geavanceerde technologie voor autonome voertuigen zelf te testen. “Het was werkelijk ongelooflijk. Dit brengt de droom van zelfrijdende shuttles in Leuven plots veel dichterbij”, aldus schepen Dessers.