Kinderopvangsector pleit voor erkenning in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderopvangsector pleit voor erkenning in Leuven. © JSL

Kinderverzorgers pleiten voor erkenning: “Essentiële sector tijdens coronacrisis, maar geen voorrang bij vaccinatie?”

LeuvenZondagmiddag zijn in Leuven een 30-tal mensen, werkzaam in de kinderopvang, samengekomen om aandacht te vragen voor de problemen in hun sector. “De kinderopvangsector kreunt. Al jaren leeft de vraag om de ongelijkheid tussen de verschillende opvanginitiatieven weg te werken, maar de overheid neemt geen initiatief”, vertelt Erna Abeloos (52).

 1. Spoorwegovergang Danone zaterdag lange tijd gesloten
  ROTSELAAR

  Spoorweg­over­gang Danone zaterdag lange tijd gesloten

  Voor werken in opdracht van spoorwegbeheerder Infrabel ter hoogte van de spoorwegovergang aan Danone in Rotselaar, moet op zaterdag 19 juni de Stationsstraat afgesloten worden. De werken starten om 2 uur ‘s nachts en zullen ongeveer tot 19 uur ‘s avonds duren. Er wordt een omleiding voorzien vanaf de rotonde via de Aarschotsesteenweg naar de Langestraat – Steenweg op Wezemaal/Torenstraat. Het verkeer komt zo uit op het kruispunt Torenstraat - Stationsstraat/Provinciebaan om hun weg verder te zetten.
 2. Mijlpaal voor Nachtwandeling in afwachting van nieuwe nachtclub: “10.000 luisterbeurten voor hommage aan het Leuvense nachtleven”
  PREMIUM
  Leuven

  Mijlpaal voor Nachtwande­ling in afwachting van nieuwe nachtclub: “10.000 luister­beur­ten voor hommage aan het Leuvense nachtleven”

  Sinds de lancering van Nachtwandeling hebben al meer dan 10.000 mensen geluisterd naar de podcasts over het Leuvense nachtleven. De twee wandelroutes brengen onder meer legendarische zaken zoals Belgisch Kongo, Manhattan en Club Silo weer tot leven. “De verhalen zijn zo herkenbaar voor iedereen”, zegt mede-initiatiefnemer Alexander Pessers (22). En nu is het enkel nog wachten op witte rook voor een nieuwe nachtclub in Leuven...