protest kinderdagopvang op Ladeuzeplein
Volledig scherm
PREMIUM
protest kinderdagopvang op Ladeuzeplein © Vertommen

Kinderverzorgers eisen erkenning tijdens protestactie: “Negen is te veel.”

LeuvenHet was vanavond verzamelen geblazen voor enkele honderden kinderverzorgers, ouders en sympathisanten tijdens een protestactie tegen de nijpende situatie in de sector. Onder het mom ‘er zijn meer handen nodig’ riepen de actievoerders op tot meer erkenning voor het beroep, en een verlichting van de druk. “Achttien kinderen per twee begeleiders? Dat is geen opvang, maar damage control.

0 reacties

 1. Bikers ‘Crusaders for Justice’ doneren berg speelgoed aan Leuvense buurtwerkingen: “We willen jongeren op het rechte pad houden”
  PREMIUM
  LEUVEN/DIEST

  Bikers ‘Crusaders for Justice’ doneren berg speelgoed aan Leuvense buurtwer­kin­gen: “We willen jongeren op het rechte pad houden”

  De Leuvense buurtwerkingen kunnen ieder jaar beroep doen op heel wat giften. Tijdens de eindejaarsperiode zijn donaties meer dan welkom om kansarme kinderen en hun ouders een warm eindejaar te geven. Ook de bikers van ‘Crusaders for justice’ uit Diest deden hun duit in het zakje. “We zamelen heel het jaar door speelgoed, kledij en schoolgerief in”, vertelt biker Peter.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.