Kinderdagverblijf Beau-fort
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderdagverblijf Beau-fort © Vertommen

Kinderdagverblijf Beau-fort Heverlee moet drie maanden sluiten: “Acuut veiligheidsprobleem en ernstige financiële achterstand”

Leuven/HeverleeHet kinderdagverblijf Beau-fort Heverlee wordt na een negatieve beoordeling van het agentschap Opgroeien drie maanden geschorst. De opvang had slechts een vergunde capaciteit van 54 opvangplaatsen, terwijl er in werkelijkheid dagelijks zo’n 70 kinderen verbleven. Het is niet de eerste keer dat Beau-fort Heverlee een negatief kreeg van het agentschap Opgroeien. Meerdere ouders, die zich in een oudercomité hadden verenigd, trokken al verschillende keren aan de alarmbel.

2 reacties

 • hans seijnhaeve

  3 maanden geleden
  Het personeel is nog steeds niet betaald en staat vanaf maandag gewoon op straat. Erg voor de ouders, maar nog veel erger voor de kinderverzorgers die jaren het beste van zichzelf gegeven hebben en nu gewoon in de kou blijven staan. Het enige wat de uitbaters interesseert is geld verdienen op kap van hun onderbetaalde kinderverzorgsters…
 • Lisette Nelissen

  3 maanden geleden
  Ben ik nu de enige die de indruk krijg dat voor de officiële instanties het grootste probleem de betaal achterstand is en niet de veiligheid van de kinderen?
 1. Ontgoocheling in WK-chalet van Leuvenaar Tom Dehaes maar ook respect voor Rode Duivels: “Deze gouden generatie heeft ons toch ook veel voetbalplezier geschonken”
  PREMIUM
  Leuven

  Ontgooche­ling in WK-chalet van Leuvenaar Tom Dehaes maar ook respect voor Rode Duivels: “Deze gouden generatie heeft ons toch ook veel voetbalple­zier geschonken”

  De FIFA stapte af van de traditie om het WK in de zomer te organiseren maar Leuvenaar Tom Dehaes (47) wil van geen wijken weten: een groot voetbaltornooi vraagt om een mini WK-dorp in zijn tuin. Dit jaar werd het een WK-chalet in plaats van een tribune. “Alles erop en eraan, van Rode Duivels-sjaals tot hotdogs. Nu nog doorstoten naar de volgende ronde en het feest is compleet”, aldus Tom. Helaas slaagden Mertens en co niet in hun opdracht, met teleurstelling tot gevolg in de WK-chalet maar ook met respect voor een gouden generatie.