Karin Brouwers (CD&V) lanceert compromis over namen van afritten

De gemeente Herent liet al weten dat ze het niet zien zitten om afrit Herent op de E314 in de toekomst om te dopen tot ‘Leuven Noordwest’. Dat laatste is een voorstel van de Leuvense Bewonersparticipatie. Karin Brouwers (CD&V) stelt nu voor om ‘Leuven Noordwest (Herent/Winksele-dorp’ te gebruiken als nieuwe naam.

3 reacties

 • Dennis Andersen

  2 jaar geleden
  Eerlijk gezegd, als bewoner van de buurt zou ik niet weten wat men met Leuven Noordwest bedoelt. Welke verwarring moet dat zijn voor vreemden? En krijgt iedereen dan een kompas mee? Waarom moet Herent of Winksele trouwens een nieuwe naam hebben? Dat Leuven er dan gewoon hun nazm laat bijzetten! Moet men daarvoor in de politiek zitten om zo een voorstel te doen?
 • Jos Dupont

  2 jaar geleden
  Elke uitrit heeft een nummer !! Het moet en zal veel geld kosten en dat allemaal voor totaal niets !!
 • Luc Soetaerts

  2 jaar geleden
  Bezigheidstherapie. Mensen die Leuven kennen, gebruiken de juiste afrit. Zij die Leuven niet kennen gebruiken hun gps. Maar daar zit net het probleem. Vele gps-gebruikers vergeten hun gps te updaten naar recente kaarten. Ook het reeds twee jaar ingevoerde circulatieplan zit nog steeds niet verwerkt in de gps. Maak daar werk van. Een naamsverandering brengt heen zoden aan de dijk.
 1. Kwaliteitsvol huuraanbod essentiële pijler in Leuvens relanceplan: “We versterken de Leuvense huurpremie”
  PREMIUM
  Leuven

  Kwaliteits­vol huuraanbod essentiële pijler in Leuvens relance­plan: “We versterken de Leuvense huurpremie”

  De stad Leuven maakt 300.000 euro vrij voor de gevolgen van de coronacrisis op de woonmarkt. Zij die het voordien al moeilijk hadden, hebben het vandaag extra moeilijk. Maar ook mensen die door corona (tijdelijk) werkloos zijn, of hun arbeidscontract niet verlengd zagen, kampen met een financieel onzekere situatie. Daarom wordt onder meer de Leuvense huurpremie uitgebreid en krijgt het Woonanker een extra toelage.
 1. Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen
  Play

  Met deze witte verf kan je bij warm weer flink wat uitsparen

 2. Bommenwerper uit Tweede Wereldoorlog doet 'bommeke' in zee
  Play

  Bommenwer­per uit Tweede Wereldoor­log doet 'bommeke' in zee