Illustratie UZ Gasthuisberg Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratie UZ Gasthuisberg Leuven. © vertommen

Kankerpatiënt (71) in quarantaine nadat hij coronapatiënt op de kamer krijgt in UZ Leuven, familie verontwaardigd: “Hoe kan dit gebeuren?”

LeuvenFrancis (71), een man die al drie jaar tegen prostaatkanker vecht, werd een maand geleden opgenomen in UZ Leuven voor een probleem aan de nieren. Donderdag kreeg de zeventiger plots bezoek op de kamer: een man die net terugkeerde uit Turkije werd opgenomen. Even later bleek dat hij besmet was met COVID-19, maar ondertussen lag het duo bijna drie uur samen op een kamer. “Bij een spoedopname op een oncologische afdeling hebben 9 op de 10 patiënten hoge koorts, waardoor het moeilijk is om een onderscheid te maken in coronasymptomen of symptomen van de ziekte”, legt UZ Leuven uit.

 1. Unieke luchtzuiverende muurschildering van 160 vierkante meter aan Geogarden: “Elimineert jaarlijks de vervuiling van 12.490 auto's”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  Unieke luchtzuive­ren­de muurschil­de­ring van 160 vierkante meter aan Geogarden: “Elimineert jaarlijks de vervuiling van 12.490 auto's”

  De Geogarden van de KU Leuven heeft er dankzij Melitta een bezienswaardigheid bij: een ecologische muurschildering van 160 vierkante meter groot. Het kunstwerk zorgt niet enkel voor een frisse look, maar ook voor frisse lucht want het werd geschilderd met luchtzuiverende Airlite-verf. “Deze speciale verf werkt antivervuilend, luchtzuiverend en energiebesparend”, zegt Margaux Van den Hende, Brand Manager bij Melitta Belgium.
 2. Martelarenplein krijgt make-over: “Horecaterrassen inpassen in groener en veiliger plein”
  PREMIUM
  Leuven
  5

  Martelaren­plein krijgt ma­ke-over: “Horecater­ras­sen inpassen in groener en veiliger plein”

  Het Martelarenplein in Leuven is nu nog een verharde vlakte maar daar komt verandering in. Het Leuvense stadsbestuur wil het grote plein transformeren tot een groene belevingszone. En ook veiligheid krijgt veel aandacht in de nieuwe plannen die nog meer concreet vorm moeten krijgen in de nabije toekomst. “De te gladde blauwe hardsteen maakt dat voetgangers zich niet veilig voelen op bepaalde plekken op het plein”, vertelt schepen van Openbare Werken Dirk Vansina (CD&V).
 3. Stad Leuven en drie sportclubs ondertekenen Charter Generatie Rookvrij: “Hopelijk kunnen we nog clubs overtuigen van dit fantastische project”
  PREMIUM
  Leuven

  Stad Leuven en drie sportclubs onderteke­nen Charter Generatie Rookvrij: “Hopelijk kunnen we nog clubs overtuigen van dit fantasti­sche project”

  Sinds de start van het huidige sportseizoen zijn drie Leuvense sportclubs rookvrij. Dat betekent dat roken op of naast de terreinen werd verbannen. Gisteren ondertekenden de stad Leuven en de drie sportclubs het Charter Generatie Rookvrij. “Hoewel wij zelf amper rokers in onze club hebben, willen we bij onze jeugd niet de indruk wekken dat roken het goede voorbeeld is”, zegt Bianca François van KC Leuven.
 4. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.