Johan Swinnen met zijn zoon Pieter en zijn vrouw Annemie op het Sint-Pietersplein in Rome.
Volledig scherm
Johan Swinnen met zijn zoon Pieter en zijn vrouw Annemie op het Sint-Pietersplein in Rome. © RV

Kankeronderzoeker Johan Swinnen bereikt Rome na looptocht van bijna 2.000 kilometer in 25 dagen tijd: “Het extreemste dat ik ooit heb gedaan”

Een prestatie om u tegen te zeggen. De Leuvense kankeronderzoeker Johan Swinnen heeft zondagmiddag om 16 uur Rome bereikt na een looptocht van ongeveer 2.000 kilometer in 25 dagen voor het goede doel. “Het extreemste dat ik ooit heb gedaan”, reageert Swinnen vanuit Rome.

 1. UZ Leuven opent extra ruimte voor opvang COVID-patiënten
  Leuven

  UZ Leuven opent extra ruimte voor opvang CO­VID-patiënten

  In UZ Leuven worden momenteel 109 coronapatiënten verzorgd. Op de afdeling intensieve zorgen staat de teller nu op 34 patiënten en dat is er eentje minder in vergelijking met woensdag. Dezelfde evolutie bij de patiënten die beademing nodig hebben: van 17 naar 16. Net zoals in andere ziekenhuizen blijft het UZ Leuven vaststellen dat het aantal coronapatiënten dat nood heeft aan een opname toenemen. De kentering is dus nog niet ingezet. UZ Leuven maakte zopas ook extra ruimte vrij om coronapatiënten op te vangen in de afdeling Spoedgevallen. Patiënten met symptomen van COVID-19 moeten immers meteen worden gescheiden van andere spoedgevallen en extra ruimte was aangewezen. Nog dit: op woensdag 28 oktober voerde het Leuvense labo 2.185 coronatesten uit waarvan er 387 positief waren.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'