Kamping Vélo Leuven
Volledig scherm
Kamping Vélo Leuven © Moyra Delafonteyne

Kamperen in de Leuvense binnenstad? Dat kan volgende week op Kamping Vélo: “Een unieke ontmoetingsplek waar iedereen welkom is”

LeuvenWie eens op een unieke locatie wil kamperen kan volgende week afzakken naar de Velodroom in de Leuvense binnenstad: daar mogen kampeerders op Kamping Vélo gedurende een lang weekend hun tentje opzetten. De organisatie verzorgt maaltijden en activiteiten om er een sfeervol verblijf van te maken. “Onder andere een mobiele pizzaoven en een Open Dansvloer: een perfecte afsluiter van de zomervakantie!”

 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Grootste huisartsenwachtpost van Vlaanderen opent in Heilig Hartziekenhuis: “Oude locatie was al jaren te klein.”
  Leuven
  1

  Grootste huisartsen­wacht­post van Vlaanderen opent in Heilig Hartzieken­huis: “Oude locatie was al jaren te klein.”

  Vanaf 7 oktober kunnen alle inwoners van Oost-Brabant voor eerste hulp bij medische ongemakken terecht in de gloednieuwe huisartsenwachtpost in het regionale Heilig Hartziekenhuis in het centrum van de stad. Een kleine 400 huisartsen zullen er de wachtpost, vlak naast de dienst spoedgevallen, bemannen: meteen dan ook de grootste wachtpost van Vlaanderen.
 3. Average Rob verovert Oude Markt, studenten breken bijna door nadarhekken van enthousiasme: “Nog nooit meegemaakt”
  PREMIUM
  Leuven

  Average Rob verovert Oude Markt, studenten breken bijna door nadarhek­ken van enthousias­me: “Nog nooit meegemaakt”

  Vergeet de stoet der togati. Met een met nadarhekken afgezette Oude Markt - het was meer dan nodig - en een verhoogd dj-altaar sloten de cafés van de langste toog van Europa de jonge academici in de armen tijdens de Studentenwelkom. Tijdens de passage van Omdat Het Kan Soundsystem ft Average Rob liep het trouwens net niet mis want de security moest alles uit de kast halen om de nadarhekken overeind te houden. “De beste editie ooit”, aldus Erik De Rop van vzw Oude Markt.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.