Jef Wuyckens met de 81-jarige Roger Wouters gaat deelnemen aan de jumping van Wijgmaal
Volledig scherm
Jef Wuyckens met de 81-jarige Roger Wouters gaat deelnemen aan de jumping van Wijgmaal © Vertommen

Jumping Wijgmaal ontvangt meer dan 300 ruiters

Hoefsmid en onvolprezen muzikant van de drie tenoren, Jef Wuyckens, is erin geslaagd om met Niels Bruynseels een heuse wereldtopper zaterdag aan de start te krijgen van de jumping van Wijgmaal in de Hambosstraat. Er staan zaterdag welgeteld 276 combinaties aan de start van de wedstrijden voor paarden, pony’s en de Derby. Er nemen ook drie Belgische kampioenen deel. Voor de balkjesproef zijn er 29 inschrijvingen geteld. 

 1. Emotionele Tom Helsen treedt op voor Hannelore (17): “Een dagelijkse strijd, maar praten en veel sporten helpt tegen depressie”
  PREMIUM
  Holsbeek

  Emotionele Tom Helsen treedt op voor Hannelore (17): “Een dagelijkse strijd, maar praten en veel sporten helpt tegen depressie”

  Vandaag is het Rode Neuzen Dag en wordt er aandacht gevraagd voor de weerbaarheid van jongeren. Dat is nodig, want uit onderzoek blijkt dat maar liefst 1 op 5 Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen. Hannelore (17) uit Holsbeek heeft geen gemakkelijke jeugd gehad en vecht al op jonge leeftijd tegen een zware depressie. Tom Helsen bracht een prachtige cover van Hannelore’s favoriete liedje en een emotionele versie van ‘Niet Door Mij’ om haar een hart onder de riem te steken. “Ik heb het nog vaak heel moeilijk, maar elke dag ga ik ervoor en kies ik opnieuw voor het leven”, vertelt Hannelore.
 2. Animal Rights beschuldigt KU Leuven van dierenmishandeling: “Aapjes krijgen nog geen glas water per dag”
  PREMIUM
  Leuven

  Animal Rights beschul­digt KU Leuven van dierenmis­han­de­ling: “Aapjes krijgen nog geen glas water per dag”

  Animal Rights blijft verontwaardigd over het lot van de proefapen die worden gebruikt bij onderzoek aan de KU Leuven. De dierenrechtenorganisatie vroeg inspectieverslagen op over het apenlab en komt tot de conclusie dat de proefapen pijn voelen bij de onderzoeken. “We lanceren nu het online portaal ReportAnimalTesting.eu waar getuigen dierenmishandeling van proefdieren vertrouwelijk kunnen melden”, zegt Jen Hochmuth.
 1. Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachtige omstaanders
  Play

  Meisje valt van trein, maar wordt net op tijd gered door aandachti­ge omstaan­ders

 2. Vliegtuigje landt op snelweg en ramt auto
  Play

  Vliegtuig­je landt op snelweg en ramt auto