Illustratie rechtbank, gerechtsgebouw Leuven
Volledig scherm
Illustratie rechtbank, gerechtsgebouw Leuven © Vertommen

Jonge Bierbekenaar blijft ex tot vier jaar na relatie belagen

LeuvenDe correctionele rechtbank van Leuven heeft donderdag een 21-jarige Bierbekenaar veroordeeld tot twee jaar cel, waarvan tien maanden met probatie-uitstel, omdat hij zijn ex-vriendin bleef belagen. De relatie was al vier jaar voorbij maar de twintiger bleef opduiken aan het ouderlijke huis van het slachtoffer. In totaal moet hij meer dan 2.100 euro schadevergoeding betalen aan het meisje en haar ouders.

 1. Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)
  Jobat

  Van bruto naar netto: dit sta je af (en zo houd je wat meer loon over)

  Wanneer je je loonbrief onder de loep neemt, merk je daar in eerste instantie waarschijnlijk een aardig bedrag op. Wat daar onderaan als nettoloon nog van rest -en dus uiteindelijk op je rekening belandt- is helaas een stuk minder. Dit kan wel eens tot teleurstelling leiden. Werkgevers zullen bij loononderhandelingen immers steeds brutobedragen hanteren. Jobat.be onderzocht wat er precies met je loon gebeurt bij de omzetting van bruto naar netto, en waar dat geld naartoe vloeit.
 2. WK Wielrennen in Leuven is rookvrij en mondmasker is niet verplicht: “Maar wel aangeraden als het druk is en je geen afstand kan houden”
  PREMIUM
  Leuven
  1

  WK Wielrennen in Leuven is rookvrij en mondmasker is niet verplicht: “Maar wel aangeraden als het druk is en je geen afstand kan houden”

  Het WK Wielrennen is begonnen en binnen enkele dagen landt het peloton in Leuven. Dat brengt heel wat maatregelen met zich mee, zowel voor bezoekers als voor inwoners. In onze reportagereeks kijken we vandaag naar de praktische kant van het wielercircus. Burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) maakt zich sterk dat Leuven helemaal klaar is het grootste event ooit te ontvangen. “Of zoals Michel Wuyts deze week zei op televisie: Leuven is geniaal”, klinkt het trots.
 1. Boetes, gefrustreerde automobilisten en studenten die hun kot willen klaarmaken voor academiejaar... WK-gekte wordt even WK-chaos nog voor het begonnen is: “Vermijd centrum Leuven even met de auto”
  PREMIUM
  Leuven
  8

  Boetes, gefrus­treer­de automobi­lis­ten en studenten die hun kot willen klaarmaken voor academie­jaar... WK-gekte wordt even WK-chaos nog voor het begonnen is: “Vermijd centrum Leuven even met de auto”

  Het WK wielrennen in Leuven: een groot feest van de wielerfans, maar de automobilisten in en rond Leuven zijn iets minder enthousiast. De Geldenaaksevest in de richting van de Tiensepoort werd donderdag afgesloten voor de WK fanzone en zorgde meteen voor veel verkeersoverlast in en rond het centrum. Neem daarbij de Leuvense studenten die hun kot willen klaarzetten voor het aankomende academiejaar en de chaos is compleet. “Zo een groots event brengt natuurlijk ook wat minder leuke dingen met zich mee, maar laat ons vooral fier zijn op onze stad”, zegt burgemeester Ridouani
 2. Leuvense Jaartallen blikken terug op Festival: “De Mannen en de Marrainen maakten 360 kinderen met een beperking gelukkig op de 47ste Speciale Kinderdag Arthur Dewit”
  Leuven

  Leuvense Jaartallen blikken terug op Festival: “De Mannen en de Marrainen maakten 360 kinderen met een beperking gelukkig op de 47ste Speciale Kinderdag Arthur Dewit”

  Nu iedereen in Leuven –en de wereld- uitkijkt naar het WK Wielrennen is het voor de Leuvense Jaartallen het ideale moment om terug te blikken op hun jaarlijks Festival der Jaartallen. “Het deed goed om iedereen na een jaar pauze nog eens samen te zien. En nu op naar 2022”, vertelt voorzitter François Michiels.