Johan Van Schaeren stond mee aan de wieg van Cinema Zed in Leuven.
Volledig scherm
PREMIUM
Johan Van Schaeren stond mee aan de wieg van Cinema Zed in Leuven. © Vertommen

Johan Van Schaeren blikt terug op 20 jaar Cinema ZED: “Louis Theroux was zo populair dat we bodyguards moesten inzetten”

LeuvenToen Johan Van Schaeren (49) als prille twintiger met een aantal gelijkgestemde cinemafielen vzw Fonk uit de Leuvense klei stampte, durfde hij niet dromen van drie bioscoopzalen. Ondertussen heeft Cinema ZED –onderdeel van vzw Fonk- twintig jaar op de teller en passeerden meerdere grote namen de revue, waaronder Michaël R. Roskam en Louis Theroux. “Toen Louis de tweede keer op bezoek kwam, kregen we dreigementen van Scientology”, aldus Johan Van Schaeren.

0 reacties

  1. Uniek in Vlaanderen: Leuven maakt in één beweging meer dan 100 speelterreinen rookvrij, “want zien roken, doet helaas roken”
    PREMIUM
    Leuven

    Uniek in Vlaanderen: Leuven maakt in één beweging meer dan 100 speelter­rei­nen rookvrij, “want zien roken, doet helaas roken”

    Geen sigaretten meer op de Leuvense openbare speel- en sportterreinen, inclusief de elektronische exemplaren. Dat is wat de Leuvenaar vanaf 30 juni mag verwachten nadat de jongeren volgens schepen van Jeugd Dirk Vansina (CD&V) zelf aandrongen op die maatregel. “In Leuven hebben jongeren een stem en zo lieten ze het beleid weten dat zij een ‘gezonder Leuven’ willen in de toekomst. We zijn enorm blij dat we op die vraag kunnen ingaan”, klinkt het.