Johan Swinnen vanmorgen net voor hij begon aan zijn nieuwe looptocht naar een onbekende bestemming.
Volledig scherm
Johan Swinnen vanmorgen net voor hij begon aan zijn nieuwe looptocht naar een onbekende bestemming. © Beeldje bij Beeldje

Johan (53) wil tot 100 km per dag lopen om kankeronderzoek te steunen nadat eigen zoon ziek werd

De Leuvense kankeronderzoeker Johan Swinnen is van plan om de komende weken élke dag 70 tot 100 kilometer (!) te lopen - zowat het equivalent van twee volledige marathons. Een waanzinnige onderneming, maar wel eentje voor een goed doel. Net zoals twee jaar geleden loopt Johan ten voordele van het onderzoek naar kanker, de ziekte die zijn eigen zoon trof in 2011. 

 1. Fietser raakt lichtgewond bij val tegen auto
  Leuven

  Fietser raakt lichtge­wond bij val tegen auto

  Zondagavond kwam het in Leuven tot een aanrijding tussen een fietser en een automobilist. Een 23-jarige Leuvenaar verloor in de Brusselsestraat zijn evenwicht op de fiets door een oneffenheid in de weg. Hij viel hierbij tegen een auto die uit de tegenrichting kwam gereden. De 51-jarige vrouw uit Meerhout kon onmogelijk op tijd stoppen en het kwam tot een aanrijding. De jongeman werd met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie kwam ter plaatse en stelde proces-verbaal op.
 2. Stijging van aantal besmettingen in Leuven op donderdag 15 oktober

  Stijging van aantal besmettin­gen in Leuven op donderdag 15 oktober

  In Leuven zijn er op één dag 39 besmettingen met corona gerapporteerd. Dat blijkt uit de recentste bevestigde cijfers van Sciensano. Een dag eerder waren dit er nog 19. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 232 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Leuven op 227 te liggen. Omdat Leuven meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de stad op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
HLN gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement