Jo met de Banjo is een ambassadeur voor wandelvoetbal maar speelt op zelf bij de OHL Old Stars.
Volledig scherm
PREMIUM
Jo met de Banjo is een ambassadeur voor wandelvoetbal maar speelt op zelf bij de OHL Old Stars. © Vertommen

Jo ‘met de banjo' De Clerq speelt op zijn 74ste nog (wandel)voetbal: “Ik kan het iedereen aanraden, maar ik verzeker u: het gaat er ook bij ons nog píttig aan toe”

Leuven/HerentVoetbal Vlaanderen investeert de komende vier jaar liefst 60 miljoen euro om letterlijk iedereen aan het voetballen te krijgen. Opvallend gegeven: de federatie mikt ook op oudere mensen en dat is volgens wandelvoetballer Jo ‘met de Banjo’ De Clercq - actief bij de OHL Old Stars - geen moment te vroeg. “Ik ben 74 jaar jong en ik ben het levende bewijs dat wandelvoetbal een meerwaarde is voor je sportieve en sociale leven”, aldus de Herentenaar.

0 reacties

  1. Italiaans restaurant La Stanza begint aan nieuwe hoofdstuk in vernieuwd deel van Mechelsestraat: “Uiteraard blijf ik zelf aan het fornuis staan”
    PREMIUM
    Leuven

    Italiaans restaurant La Stanza begint aan nieuwe hoofdstuk in vernieuwd deel van Mechelse­straat: “Uiteraard blijf ik zelf aan het fornuis staan”

    De coronacrisis dwingt heel wat uitbaters in de horeca tot enige zelfreflectie en zelfs de bekende Leuvense chef Massimiliano Tocci ontsnapt daar niet aan. Zijn restaurant La Stanza was jarenlang een vaste waarde in de Wandelingenstraat maar nu maakt ‘Max’ het mooie weer in het vernieuwde deel van de Mechelsestraat: “Ik voel me hier al goed thuis en uiteraard blijf ik zelf achter het fornuis staan want koken is mijn leven.”